Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Rolig start for renten inden centralbanktale

19/8 08:50

Mandag starter uden de store bevægelser for den toneangivende tiårige danske statsobligation, som lægger ud med et fald på 2 basispoint til 2,21 pct.

Dagens kalendere byder ikke på væsentlige nøgletal fra hverken USA eller Europa, men senere taler Christopher Waller, som er medlem af Federal Reserves rentekomité.

Han tilhører den del af centralbankens beslutningstagere, som ofte taler for højere renter, og hvis hans tale er tilbageholdende i forhold til at sænke renten, kan det betyde højere renter, skriver seniorøkonom i Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel, mandag morgen.

Talen kommer forud for centralbankens konference i Jackson Hole, som starter torsdag, hvor flere Federal Reserve-direktører går på talerstolen.

- Deres ord vil blive vejet på en guldvægt i forhold til signaler om kommende rentenedsættelser. Fokus vil være på Powell på fredag, når han går på talerstolen. Hvis Powell anlægger en blød tone og anerkender en positiv udvikling i inflationen samt en afmatning på arbejdsmarkedet, kan det presse renterne ned og anspore til øget risikoappetit, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Foruden eftermiddagens tale fra Christopher Waller kommer der fra amerikanske side også tal fra de ledende indikatorer i juli. Her venter økonomerne et fald på 0,4 pct. mod et fald på 0,2 pct. i måneden forinden.

.\\˙ MarketWire