Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Udsigt til flad åbning med fokus på Estee Lauder

19/8 14:15

Estee Lauder har udsigt til en dag i modvind mandag, hvor de store amerikanske aktieindeks ligger til at starte ugen uden større udsving.

Handlerne afventer tegn på omfanget af rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank.

Alle de tre ledende amerikanske aktieindeks ligger i futuremarkedet med marginale udsving omkring nullet, efter at fredagen bød på stigninger på 0,2 pct. til både S&P 500-, Nasdaq- og Dow Jones-indekset.

Efter det store fald den 5. august er der dukket flere købere op. Og det hjælper det vigtige S&P 500-indeks med at genvinde mere end halvdelen af sine sommertab, så det nu er tæt på alle tiders højeste niveau igen.

- Aktierne er kommet tilbage, og markederne føles mere rolige nu, sige Louise Dudley, porteføljemanager for globale aktier hos Federated Hermes, ifølge Bloomberg News.

- På mellemlange sigt er der en vis volatilitet, og vi søger bestemt at drage fordel af nogle af disse prisbevægelser. Nogle af Large Cap-aktierne tilbyder stadig nogle af de største muligheder for vækst.

Ugens vigtigste begivenhed bliver centralbankkonferencen i Jackson Hole, hvor den amerikanske centralbanks førstemand, Jerome Powell, fredag skal give sin tale.

ESTÉE LAUDER SKUFFER MED PROGNOSEN

Estée Lauder dykker 6,1 pct. i formarkedet, efter at den amerikanske kosmetikkoncern har leveret en svag prognose for sit nye regnskabsår.

I det forskudte fjerde kvartal tjente Estée Lauder justeret 64 cent per aktie, hvilket er betydeligt over analytikerprognosen på 26 cent per aktie.

- For regnskabsåret 2025 forventer vi fortsatte fald i prestigeskønhedssegmentet i Kina, hvilket hovedsageligt afspejler en vedvarende svag stemning blandt kinesiske forbrugere, skriver Estée Lauder i regnskabet.

I regnskabsåret 2024/25 venter selskabet en justeret indtjening per aktie på 2,75-2,95 dollar, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 3,97 dollar.

AMD LAVER MILLIARDOPKØB I JAGTEN PÅ AT UDFORDRE NVIDIA

Advanced Micro Devices, AMD, har købt et selskab til en værdi af knap 5 mia. dollar i et forsøg på at opruste og udfordre chipproducenten Nvidia.

AMD overtager serverproducenten ZT Systems for 4,9 mia. dollar, hvilket svarer til lige omkring 33 mia. kr.

- Overtagelsen vil styrke vores datacenters AI (kunstig intelligens, red.) systemer betydeligt, siger Lisa Su, der er topchef i AMD, i meddelelsen.

Aktien i AMD stiger 2,2 pct. på det amerikanske formarked efter nyheden.

Det New York-noterede israelske rederier ZIM Integrated Shipping indikeres 14,9 pct. højere i 21,89 dollar efter et bedre end ventet regnskab og en solid opjustering af forventningerne.

I andet kvartal steg ZIM's justerede driftsindtjening målt på EBITDA til 766 mio. dollar fra 275 mio. dollar, hvor analytikerne kun ventede en forbedring til 619 mio. dollar.

På den post har ZIM for hele 2024 løftet forventningerne til 2,6-3,0 mia. dollar fra 1,15-1,55 mia. dollar. Her lød analytikerkonsensus på 2,31 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire