Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Coloplast-aktien kan underpræstere efter svag indtjeningsudvikling vurderer Sydbank

20/8 08:54

Coloplast kan komme lidt i modvind tirsdag, efter at medicoselskabet indtjeningsmæssigt har leveret et lidt svagt regnskab.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen efter medicoselskabets regnskab for sit forskudte tredje kvartal.

Det er et regnskab, som både peger i en positiv og negativ retning, siger senioranalytikeren, som på positivsiden blandt andet fremhæver en organisk omsætningsvækst på 13 pct. i kvartalet. Det er lidt bedre end ventet, men er primært trukket af en positiv valutaeffekt, vurderer han.

I de to største forretninger, stomi og kontinens, leverer Coloplast som ventet.

- Selv om den organiske vækst er som ventet her, så har man jo etableret et distributionscenter i USA, som har givet nogle kortvarige forsyningsudfordringer, hvilket vi må antage har trukket en smule i den modsatte retning, udtaler Søren Løntoft Hansen, der på den baggrund ser en positiv underliggende vækst.

Urologi-divisionen leverer til den svage side med en organisk vækst på 2 pct., hvilket ifølge senioranalytikeren afspejler øget konkurrence og laver efterspørgsel inden for nogle produktkategorier.

Indtjeningsmæssigt halter det med en bruttomarginal, der er lidt svagere end ventet.

- Godt nok positivt påvirket af prisstigninger og lavere råvare-, energipriser og effektiviseringer, som så bliver modsvaret af lønstigninger og negativ valutaeffekt, fremhæver Søren Løntoft Hansen.

Længere nede i indtjeningsposterne er der også skuffelser at spore, hvilket tilskrives den svagere end ventede bruttomarginal og højere end ventede omkostninger.

Kvartalet indeholder dog også ekstraordinære omkostninger relateret til etableringen af distributionscenteret i USA, siger han, der dog pointerer, at driftsindtjeningen før særlige poster stadig er svagere end ventet.

- Der er en række modsatrettede pile her. Typisk så skal Coloplast levere varen både på toplinjen og indtjeningsmæssigt, når de offentliggør regnskab for at sikre en kursstigning. Med en lavere end ventet indtjening i kvartalet, om end mudret lidt af ekstraordinære omkostninger, så kan aktien godt underperforme det generelle aktiemarked i dag, siger Søren Løntoft Hansen.


.\\˙ MarketWire