Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Den svenske Riksbank sænker som ventet renten - og mere er i vente

20/8 09:53

Sveriges centralbank, Riksbanken, har tirsdag sænket sin ledende rente med 25 basispoint til 3,50 pct.

Det er helt som ventet blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig kan der meget vel være flere lempelser på vej til svenskerne, lyder det fra Kristian Skriver, der er seniorøkonom hos Dansk Erhverv.

- Rentenedsættelsen skyldes, at inflationen er faldet mærkbart, mens også den økonomiske udvikling er svag. Ovenpå dagens rentenedsættelse har de svenske husholdninger tilmed udsigt til flere rentenedsættelser frem mod slutningen af 2024, skriver han i en kommentar.

- Hvis inflationen udvikler sig som ventet, så forventer Riksbanken, at renten sænkes yderligere to til tre gange i løbet af i år. Det er én yderligere rentenedsættelse, end Riksbanken forventede i forbindelse med det seneste rentemøde i juni, fortsætter han.

Umiddelbart affødte rentesænkningen en marginal styrkelse af den svenske krone, men efter lidt udsving frem og tilbage er niveauet nu igen tilbage omkring udgangspunktet fra før rentemeldingen på 0,6530 danske kr. per svensk.

.\\˙ MarketWire