Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant køber dansk detailkæde af rivalen GN

20/8 10:31

Det danske høresundhedsselskab overtager hørekæden Dansk Hørecenter (DHC) fra rivalen GN.

Det fremgår af meddelelser fra de to aktører tirsdag formiddag.

Dansk Hørecenter har været på GN's hænder siden 2013, men selskabets strategi om ikke at involvere sig i detailleddet tilsiger, at et frasalg giver bedst mening for selskabet.

Omvendt er Demants strategi at vokse i detailleddet og gerne gennem opkøb, hvorfor overtagelsen af DHC passer som fod i hose i den sammenhæng.

Ifølge GN stod DHC's omsætning på detailområdet for omkring 1 pct. af den samlede omsætning i Hearing-divisionen sidste år, mens engrossalget til kæden var ubetydeligt.

Salget vil derfor heller ikke ændre på de finansielle forventninger til 2024, oplyses det.

For Demant betyder overtagelsen af DHC en tæt på fordobling af tilstedeværelsen i detailleddet i Danmark, hvor selskabet i forvejen gennem Audika Danmark har 42 butikker og godt 100 medarbejdere herhjemme, mens DHC sidder på 36 klinikker og 80 ansatte i Danmark.

- Hermed når Audika Danmark en størrelse, hvor betydelige stordriftsfordele vil opstå. Kunderne vil få glæde af et endnu større netværk af høreklinikker på tværs af landet, når de har brug for audiologisk rådgivning og service – og samtlige kunder kan i fremtiden nyde godt af den fremragende lydkvalitet fra det velkendte Oticon-brand og dets nyeste premium-produkt, Oticon Intent, skriver Demant blandt andet i sin meddelelse.

Transaktionen ventes gennemført den 2. september, og herefter vil Audika Danmark iværksætte en strategisk gennemgang af den samlede forretning for at sikre den bedst mulige struktur fremover.

På kort sigt fortsætter Audika Danmark og DHC som selvstændige kæder, men det er umiddelbart planen, at det fortsættende brand vil blive Audika Danmark, ligesom GN's produkter gradvist skal udfases fra DHC's butikker og i højere grad erstattes af Demants egne høreapparater.

Prisen for overtagelsen oplyses ikke af de to parter.

.\\˙ MarketWire