Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Banks topchef har fået mere klarsyn efter de første seks måneder af 2024

20/8 10:35

Det første halve år giver Jyske Bank blod på tanden, så den Silkeborg-hjemmehørende bank nu venter at lande i den øvre del af forventningerne for 2024.

- Vi har mere visibilitet nu, da vi kender første halvår. Ganger vi det med to, så lander vi faktisk over vores forventninger, siger Lars Mørch, der er øverste chef for Jyske Bank, til MarketWire.

- Når vi så alligevel ikke mener, halvårsresultatet kan ganges fuldt ud med to, så er det fordi, der er en lille smule modvind på et par områder, siger direktøren.

Det ene er kommende rentesænkninger, det andet er lidt vedhængende inflation og for det tredje er der højere lønninger, der rammer omkostningerne.

- Men vi siger nu, at vi rammer i den øverste halvdel af vores forventningerne - det vil sige fra 4,7-5,1 mia. kr, siger Lars Mørch.

Tidligere lå forventningerne på et overskud på 4,3- 5,1 mia. kr. i år.

FLERE RENTESÆNKNINGER PÅ VEJ

Lars Mørch venter endnu to gang rentesænkninger fra Den Europæiske Centralbank og Nationalbanken, inden 2024 rinder ud. Størrelsen kan fortsat diskuteres - men et sted mellem 50 og 75 basispoint er buddet.

- Og det vil jo alt andet lige påvirke vores nettorenter i banken, siger bankdirektøren.

Historisk set ligger renten fortsat på et lavt niveau:

- Ja, altså - du kan jo nu få et F3- eller F5-lån til en 2,67 pct. i rente. Og det er jo helt anderledes, end man kiggede ind i måske 5 pct. for nogle måneden siden, påpeger Lars Mørch.

- Det kan jo betyde meget for dem, der enten har købt hus eller investeret virksomhedsmæssigt.

For banken betyder det også, at der ikke ligger en bombe under kunderne, så de pludselig ikke kan betale en omlægning af huslånet eller andre udeståender med banken.

- Vi ser ikke rigtig en forværring på området. Og det er en af de ting, der får os til at tro på en blød landing for økonomien. Samtidig har en høj beskæftigelse ligesom holdt hånden under markedet, siger topchefen.

.\\˙ MarketWire