Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Coloplast straffes men revanche til Bavarian og Zealand

20/8 11:40

Med Bavarian og Zealand Pharma i indekstoppen og Coloplast og Genmab i bunden er eliteindekset, C25, hen over formiddag onsdag drejet fra en marginal positiv åbning til et fald til 1983,90 eller med 0,2 pct. i forhold til lukkeniveauet mandag.

Den afdæmpede udvikling afspejler en handelsdag af den mere rolige slags, mener senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

- Det er en dag, hvor vi lige tager en puster. Vi har haft en god periode på markedet uden tunge nøgletal sidst på ugen, og den største begivenhed i dag bliver nok, at Powell skal tale på Jackson Hole.

Det økonomiske Symposium i Jackson Hole i Kansas indledes tirsdag, hvor chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, taler, og markedet er - fortsat - særligt opmærksom på, om centralbankchefen kommer med signaler om en rentesænkning på bankens rentemøde i september.

- Spørgsmålet er, om renten sænkes med et kvart eller et halvt point. Lige nu synes det mest sandsynligt med et kvart, bemærker Martin Munk.

COLOPLAST FALDER EFTER SKUFFELSE

Selskabsmæssigt udvikler handelsdagen sig negativt for Coloplast, som er kommet med regnskab for sit tredje kvartal.

Omsætningen var bedre end ventet, men til gengæld kunne medicoselskabets marginer ikke helt følge med konsensus, og både driftsindtjeningen og bundlinjen skuffer.

Coloplast solgte i kvartalet for 6885 mio. kr. mod et ventet salg på 6814 mio. kr. Driftsoverskuddet på EBIT-niveau blev 1870 mio. kr. mod et ventet overskud på 1898 mio. kr., og Coloplast-aktien er i bunden af C25 med et fald på 2,1 pct. 914,80 kr.

- Det er en aktie, som har ligget lunt i svinget, så jeg kan egentlig godt forstå, at det ikke lige er nok til at leve op til forventningerne. Så det er en fair reaktion, at den falder, mener Martin Munk.

REVANCHE TIL BAVARIAN OG ZEALAND

Tæt på toppen af indekset får volatile Bavarian Nordic revanche med et plus på 3,1 pct. til 278 kr. efter et fald mandag på 4,6 pct. Det sker uden nyheder om selskabet, som kommer med regnskab torsdag.

Øverst stiger Zealand Pharma 3,3 pct. til 938,50 kr. efter en tilbagegang på 4,4 pct. mandag - også her uden baggrund i selskabsspecifikt nyt.

JYSKE BANK GÅR I PLUS EFTER OPPRÆCISERING

Jyske Bank leverede over forventning i sit andet kvartal, hvor stærke gebyrindtægter og kursreguleringer slog igennem ned gennem resultatopgørelsen, hvor banken også slog konsensus til nettooverskuddet.

Overskuddet endte på 1337 mio. kr., mens konsensus blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Jyske Bank selv var 1243 mio. kr.

For hele året ser banken nu nettooverskuddet ende i den øvre ende af spændet på 4,3-5,1 mia. kr.

Bankaktien belønnes med et plus på 0,4 pct. til 536,50 kr. og bidrager dermed at reducere tilbagegangen i C25-indekset.

LUNDBECK LØFTES EFTER OPJUSTERING

Fra fondsbørsens B-kæde har medicinalselskabet Lundbeck opjusteret forventningerne og i øvrigt lagt regnskabstal for andet kvartal frem en dag tidligere en kalendersat.

Her ser Lundbeck nu en omsætningsvækst på 11-14 pct. mod tidligere ventet 7-10 pct., og den justerede driftsindtjening (EBITDA) ventes nu at vokse med 15-20 pct. mod tidligere ventet 10-16 pct.

Lundbeck omsatte i andet kvartal for 5453 mio. kr. mod ventet 5258 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet og beregnet af Visible Alpha før regnskabet. Men driftsoverskuddet på EBIT-niveau skuffede med et plus på 1004 mio. kr. mod estimerede 1061 mio. kr. blandt analytikerne.

Ifølge senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen er det Lundbecks stærke portefølje af nøgleprodukter, der driver opjusteringerne.

Lundbecks B-aktie stiger 5,0 pct. til 45,14 kr.

ANALYSENYT TIL FLERE

I analyseafdelingen har Genmab fået sænket anbefalingen hos amerikanske JPMorgan til "neutral" fra "overvægt", og kursmålet er sænket til 2050 kr. fra 2500 kr.

Genmab kunne dog samtidig mandag aften oplyse, at selskabet har modtaget en betinget godkendelse at kræftmidlet Tepkinly som monobehandling af blodkræftformen refraktær follikulær lymfom.

Aktien falder med 2,1 pct. til 1823 kr.

Demant har fået skåret kursmålet til 270 kr. fra 290 kr. hos britiske Barclays, og aktien falder 0,1 pct. til 274,60 kr.

ALK, der stiger med 0,4 pct. til 162,50 kr., har fået løftet kursmål for aktien til 155 kr. fra 128 kr. hos Carnegie, fremgår det af data fra Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire