Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Afventer stilfærdigt Powells tale i eftermiddag

20/8 12:18

Det meste af tirsdagen byder på begrænset inspiration til obligationsmarkedet og dermed begrænsede sving i renterne, mens handlerne ser frem mod den amerikanske centralbankchef Jerome Powells åbningstale op det økonomiske symposium i Jackson Hole senere på eftermiddagen.

Ved middagstid ligger renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation i 2,21 pct., som er et basispoint lavere end åbningsrenten tirsdag morgen, og 2 basispoint lavere end niveauet ved børslukketid mandag.

Dagens tre nøgletal er passeret.

De viste, at væksten i dansk økonomi var på 0,6 pct. i andet kvartal sammenlignet med første, mens de tyske producentpriser som ventet faldt med 0,8 pct. på årsbasis og steg 0,2 pct. på månedsbasis.

Senere bekræftede de endelige data, at inflationen i EU i juli tiltog til 2,6 pct. fra 2,5 pct. måneden før. Kerneforbrugerpriserne landede også som tidligere indikeret med en stigning på 2,9 pct., og stigningstakten var derfor uændret fra juni.

Kl 16.00 taler chefen for dem amerikanske centralbank, Jerome Powell, på det økonomiske symposium i Kansas, som hvert år arrangeres af centralbankens regionale afdeling i staten.

- Det er en ret stor begivenhed, og markedet vil gerne have et signal om, om vi snart skal have gang i en rentenedsættelse, og om det er en kvart eller en halv point. Det er det, markedet tipper mellem i øjeblikket, men det hælder vist mest til en kvart lige nu, konstaterer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

.\\˙ MarketWire