Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: NKT i rekord, men Coloplast skuffede og bidrog til samlet C25-fald

20/8 17:50

(præciseret i fjerde afsnut, at centralbankmødet i Jacokson Hole løber af stablen 22-24)

Med NKT og Pandora i indekstoppen og Coloplast og Ørsted i bunden drejede eliteindekset, C25, tirsdag fra en marginalt positiv åbning til et fald til 1961,66 eller med 1,3 pct. i forhold til lukkeniveauet mandag, hvor den nye handelsuge blev indledt med en stigning på 0,7 pct.

Kun tre af indeksets 25 aktier lukkede dagen i plus.

- Det er en dag, hvor vi lige tager en puster. Vi har haft en god periode på markedet, og der ingen tunge nøgletal. Den største begivenhed bliver nok sidst på ugen, når Powell skal tale på Jackson Hole, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Det økonomiske symposium i Jackson Hole, Wyoming, afvikles fra torsdag til og med lørdag. Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, taler fredag, og markedet er - fortsat - særligt opmærksom på, om han kommer med signaler om en rentesænkning på bankens rentemøde i september.

- Det kan godt være sådan en dag, hvor han kommer med nogle signaler omkring renten. Det er i hvert fald før set, at han har brugt Jackson Hole til det, siger aktierådgiveren.

- Spørgsmålet er, om renten sænkes med et kvart eller et halvt point. Lige nu synes det mest sandsynligt med et kvart. Men ingen tvivler på, at der bliver tale om en rentenedsættelse, mener Martin Munk.

COLOPLAST FALDER EFTER SKUFFELSE

Selskabsmæssigt gik det tirsdag skævt for Coloplast, som kom med regnskab for sit tredje kvartal.

Omsætningen var bedre end ventet, men til gengæld kunne medicoselskabets marginer ikke helt følge med konsensus, og både driftsindtjeningen og bundlinjen skuffede.

Coloplast solgte i kvartalet for 6885 mio. kr. mod et ventet salg på 6814 mio. kr. Driftsoverskuddet på EBIT-niveau blev 1870 mio. kr. mod et ventet overskud på 1898 mio. kr., og Coloplast-aktien blev sendt til bunds i C25 med et fald på 5,0 pct. 887,80 kr.

- Det er en aktie, som har ligget lunt i svinget, så jeg kan egentlig godt forstå, at det ikke lige er nok til at leve op til forventningerne. Så det er en fair reaktion, at den falder, mener Martin Munk.

Som lidt salt i såret sænkede norske DNB sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb" uden at ændre kursmålet på 1000 kr.

Blandt dagens minusaktier var også indekstunge Novo Nordisk, som tabte 0,7 pct. til 908,30 kr.

Oplysning midt på eftermiddagen om, at et tre-årigt studie viser, at rivalen Eli Lillys fedmemiddel, Zepbound, reducerer risikoen for, at prædiabetikere udvikler diabetes 2, gav nogen uro i den danske medicinalaktie.

NKT I REKORD I TOPPEN

Øverst i C25 sluttede Pandora og NKT med plusser på henholdsvis 1,9 pct. til 1114,50 kr. og 0,8 pct. til 645 kr. Det skete uden nyheder om selskaberne, som præsenterede regnskaber i sidste uge.

For NKT var der tale om ottende dag på stribe i plus tirsdagens lukkekurs sætter rekord.

JYSKE BANK I PLUS EFTER OPPRÆCISERING

Jyske Bank leverede over forventning i sit andet kvartal, hvor stærke gebyrindtægter og kursreguleringer slog igennem ned gennem resultatopgørelsen, hvor banken også slog konsensus til nettooverskuddet.

For hele året ser banken nu nettooverskuddet ende i den øvre ende af spændet på 4,3-5,1 mia. kr.

Bankaktien blev belønnet med et plus på 0,1 pct. til 535 kr.

LUNDBECK LØFTET EFTER OPJUSTERING

Fra fondsbørsens B-kæde opjusterede medicinalselskabet Lundbeck forventningerne og lagde i øvrigt lagt regnskabstal for andet kvartal frem.

Her ser Lundbeck nu en omsætningsvækst på 11-14 pct. mod tidligere ventet 7-10 pct., og den justerede driftsindtjening (EBITDA) ventes nu at vokse med 15-20 pct. mod tidligere ventet 10-16 pct.

Men driftsoverskuddet på EBIT-niveau skuffede med et plus på 1004 mio. kr. mod estimerede 1061 mio. kr. blandt analytikerne.

Ifølge senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen er det Lundbecks stærke portefølje af nøgleprodukter, der driver opjusteringerne.

Lundbecks B-aktie steg 1,4 pct. til 43,58 kr.

FLSmidth kunne oplyse om en en ordre i USA på levering af mineudstyr til South32's såkaldte Hermosa-projekt i delstaten Arizona, men aktien faldt 0,4 pct. til 342,40 kr.

ANALYSENYT TIL FLERE

I analyseafdelingen fik Genmab sænket anbefalingen hos amerikanske JPMorgan til "neutral" fra "overvægt", og kursmålet blev sænket til 2050 kr. fra 2500 kr.

Genmab kunne dog samtidig mandag aften oplyse, at selskabet har modtaget en betinget godkendelse at kræftmidlet Tepkinly som monobehandling af blodkræftformen refraktær follikulær lymfom.

Aktien faldt 2,2 pct. til 1820,50 kr.

Ørsted fik sænket sit kursmål hos DBS Bank til 475 kr. fra 525 kr., og energiaktien faldt 2,5 pct. til 370,70 kr.

Demant fik skåret sit kursmål til 270 kr. fra 290 kr. hos britiske Barclays. Aktien faldt 1,7 pct. til 270 kr.

ALK faldt med 0,3 pct. til 161,40 kr., selv om Carnegie løftede kursmål til 155 kr. fra 128 kr., fremgik det af data fra Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire