Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Renten stepper sidelæns op til referat af rentemøde i USA

21/8 08:49

Der er ikke megen bevægelse på det danske obligationsmarked fra åbningen onsdag, hvor markedet ser frem mod aftenens referat af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank.

Her håber investorerne at finde råd og vejledning om bankens næste renteskridt til september. I forvejen er finansmarkederne forholdsvis sikre på, at der kommer en rentenedsættelse på mindst 25 basispoint. Men spørgsmålet er, om der bliver plads til en dobbelt så stor sænkning.

I hvert fald indregner futures en rentenedsættelse til 4,99 pct. fra i dag 5,25-5,50 pct., viser data fra Bloomberg.

- Investorerne vil lede med lys og lygte efter signaler om, hvorvidt Fed er klar til at sænke renten. På rentemødet i juli anerkendte Fed, at inflationen bevægede sig i den rigtige retning, og Fed noterede sig også små svaghedstegn på arbejdsmarkedet.

- Hvis denne udvikling allerede i juli ansporede nogle Fed-direktører til at foreslå en rentenedsættelse, kan det presse renterne ned. Det vil samtidig øge sandsynligheden for, at Fed kan sænke renten med hele 0,5 procentpoint på det forestående rentemøde i september, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i bankens morgenkommentar.

Tirsdag faldt den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation med 6 basispoint til 3,81 pct., hvilket også er niveauet onsdag morgen i Tokyo. Sammenlignet med renteniveauet ved dansk lukketid tirsdag er den tiårige amerikanske rente faldet 1 basispoint.

Herhjemme rører den tiårige danske obligationsrente imidlertid ikke meget på sig. Den er åbnet uændret i 2,19 pct.

Ud over referatet af det amerikanske rentemøde, får obligationshandlerne onsdag input fra den italienske centralbankchef Fabio Panetta, der taler ved 13-tiden.

Og ugen byder i det hele taget på en lang række godter fra centralbankerne i forbindelse med den amerikanske centralbanks årlige symposium i Jackson Hole i Wyoming. Blandt andet taler den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, på fredag.

.\\˙ MarketWire