Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbanks nye topchef finder tre forhold særligt tilfredsstillende i første halvår

21/8 10:13

Sydbanks nye topchef, Mark Luscombe, er meget tilfreds med det regnskab for første halvår, som banken kunne præsentere onsdag morgen.

Han fremhæver i et interview med MarketWire særligt tre forhold, som han er særligt tilfreds med - også selvom det ene umiddelbart har en negativ effekt på bankens nettorenteindtægter.

- Vi prøver at gøre meget for, at vores kunder ikke bare har penge stående på en konto, men at de enten får pengene placeret på noget aftaleindlån eller får dem over i nogle af vores investeringsprodukter.

- At vi får flere kunder over på aftaleindlån er noget af det, der giver et lille fald i vores nettorenter, men det er godt for kunderne og god rådgivning, siger Mark Luscombe.

Derudover fremhæver han udviklingen inden for kapitalforvaltning, hvor Sydbank kan se en vækst på 22 pct. for halvåret og 13 pct. isoleret set i andet kvartal.

- Vi har ganske signifikant vækst på kapitalforvaltning. Noget af det er selvfølgelig et udtryk for, at markedet går vores vej, men det er også i stor udstrækning udtryk for, at vi giver god rådgivning og får vores kunder over i vores porteføljeplejeprodukter og kapitalforvaltningsprodukter, siger Mark Luscombe.

Det tredje element, som han fremhæver, er udviklingen i erhvervsforretningen, hvor bankudlånet siden udgangen af første kvartal er steget 1,6 mia. kr. - til 67,1 mia. kr.

De udnyttede kreditfaciliteter til erhvervskunderne er desuden steget til 68,5 mia. kr. ved udgangen af andet kvartal fra 66,9 mia. kr. tre måneder tidligere.

- Det bekræfter os i vores position som Danmarks erhvervsbank. Det er dels et udtryk for, at vi bliver ved med at få nye kunder, og så et udtryk for, at nogle af de kunder, vi allerede har i folden, også har trukket på krediter, hvilket stikker lidt ud i et marked, hvor erhvervslivet ellers er lidt tilbageholdende i forhold til investeringer og lån, siger Mark Luscombe, som kalder væksten for bredt funderet.

.\\˙ MarketWire