Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nvidia-regnskab vil påvirke det brede aktiemarked

21/8 16:00

Når den amerikanske chipgigant Nvidia kommer med regnskab for andet kvartal den 28. august, vil det ikke kun få betydning for Nvidia-aktien, men også for de brede amerikanske aktieindeks og alle teknologiaktier.

Det skriver investeringsstrateg i Saxo Bank, Oskar Barner Bernhardtsen, i en kommentar.

- Nvidia har drevet en stor del af afkastet i store amerikanske aktieindeks som Nasdaq 100 og S&P 500, og derfor kommer regnskabsresultatet også til at påvirke de store indeks i dagene efter regnskabet, skriver han.

Nvidia, som er vækstet enormt, i takt med at efterspørgslen på computerchip til kunstig intelligens er fløjet i vejret, er ifølge investeringsstrategen vokset til en størrelse, hvor selskabets videre vækst har direkte betydning for den brede it-sektor.

- Nvidias omsætning og udsigter om fremtiden er toneangivende for den generelle vækst inden for it-sektoren samt hastigheden af samfundets adoption af kunstig intelligens, skriver han.

Investeringsstrategen påpeger, at Nvidias egne forventninger til andet kvartal er nogenlunde ens med analytikernes, og derfor er det sandsynligvis ikke selve resultaterne, som sparker gang i de store aktieudsving.

Til gengæld er det vigtigt at holde øje med Nvidias forventninger til årets tredje kvartal, hvor der blandt analytikerne er ventet en omsætning på 31,6 mia. dollar samt en bruttomargin på 75,4 pct.

- Afviger Nvidias egne forventninger fra dette, kan det betyde store udsving i aktien, påpeger Oskar Barner Bernhardtsen.

Nvidia stiger 0,4 pct. onsdag til 127,76 dollar. Aktien er omkring 6 pct. under rekorden fra den 18. juni på 135,58 dollar.

.\\˙ MarketWire