Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Det amerikanske arbejdsmarked ser mindre robust ud end første antaget

21/8 16:53

Det amerikanske arbejdsmarked har muligvis ikke været helt så stærkt som første antaget.

Der blev i perioden fra marts og et år tilbage skabt 818.000 færre job end ventet, viser en foreløbig revision fra de amerikanske myndigheder onsdag eftermiddag.

Det svarer til 68.000 færre jobs om måneden end først antaget, hvis altså tallene er ligeligt fordel over de 12 måneder.

Revisionen får som regel ikke den store opmærksomhed hos investorerne, men der havde forud for onsdagens tal sneget sig en bekymring ind, for at der ville blive skruet voldsomt ned for antallet af nye job. Det ville igen sætte gang i frygten for, at den amerikanske centralbank var for sent ude med rentenedsættelserne.

Men efter offentliggørelsen er der ikke da heller ikke synderlige udsving at spore i markederne.

- Det er en sjat, men ændrer ikke på, at arbejdsmarkedet viste fremgang i 2023 og starten af 2024, lyder konklusionen fra Mikael Olai Milhøj, der er chefstrateg hos Sterna Capital.

Han pointerer videre, at revisionen ikke siger noget om, hvordan den økonomiske situation er lige nu.

At investorerne overhovedet havde fokus på dagens revision skyldes den store recessionsfrygt, der pludselig opstod i starten af august.

- Normalt ville denne årlige revision ikke få så stor opmærksomhed.

- Men den kommer kun kort efter, at vi oplevede halvpaniske markeder for et par uger siden, hvor recessionsfrygten steg igen, i hvert fald hos nogle, selvom jeg mener, at korrektionen snarere var drevet teknik og flow, lyder det fra Mikael Olai Milhøj.

Den endelige revision af jobskabelsen ventes i starten af 2025.

.\\˙ MarketWire