Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Små rentesving fra start før PMI-tal og Jackson Hole-møde

22/8 08:45

Der er kun marginale udsving fra åbningen på det danske obligationsmarked torsdag, og det kan meget vel gå hen at blive en dag præget af tilbageholdenhed forud for den amerikanske centralbanks årlige Jackson Hole-konference.

Konferencen starter torsdag, men højdepunktet - talen af den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell - er først fredag kl. 16.

I den indledende handel ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation næsten uændret i 2,17 pct. efter et fald onsdag på 2 basispoint.

I løbet af torsdagen drysser det ind med en række erhvervstillidsmålinger i form af de såkaldte PMI-opgørelser. De er beregnet på baggrund af tilbagemeldinger fra indkøbschefer, som i undersøgelsen forholder sig til en række spørgsmål om den øjeblikkelige situation og fremtidsudsigterne.

- De europæiske PMI-indeks har vist svaghedstegn i både juni og juli. Det er særligt servicesektoren, der er meget afhængig af forbrugernes købelyst, der har skuffet. Billedet har dog været todelt. PMI-tallene i flere af de sydeuropæiske turistmagneter har været ganske stærke, mens PMI-tallene i Tyskland og Frankrig har været ganske skuffende, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

I eftermiddag er det også værd at holde øje med de ugentlige amerikanske tal for nytilmeldte ledige og den månedlige opgørelse af udviklingen i forbrugertilliden i eurozonen.

Den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ligger på T-bondmarkedet i Tokyo uændret i 3,80 pct., hvilket også var rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

I USA var der onsdag aften fokus på referatet af det seneste rentemøde i slutningen af juli, hvor et flertal af centralbankens chefer anså det for passende med en pengepolitisk lempelse på næste møde, og hvor endda flere af dem var parat til at støtte en nedsættelse allerede i juli.

- Alle deltagere støttede opretholdelsen af målintervallet for den føderale fondsrente på 5,25-5,50 pct., selv om flere bemærkede, at de nylige fremskridt med hensyn til inflation og stigninger i arbejdsløshedsprocenten havde givet en plausibel grund til at reducere målintervallet med 25 basispoint på dette møde, eller at de kunne have støttet en sådan beslutning, hed det i referatet.

.\\˙ MarketWire