Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool leverer ifølge Sydbank et flot og rekordstrækt - men også lidt kedeligt regnskab

22/8 09:59

Rockwool har torsdag morgen leveret et flot og rekordstærkt regnskab, men også et lidt kedeligt et af slagsen.

Det udtaler senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank til MarketWire efter isoleringskoncernens regnskab for andet kvartal.

Torsdagens regnskab kommer i kølvandet af en opjustering den 18. juli, hvor stenuldskoncernen også leverede flere hovedtal for kvartalet heriblandt omsætning, driftsindtjening og driftsmargin. De er alle blevet gentaget i dagens regnskab.

- Det er et meget flot og rekordstærkt regnskab, men som jo er lidt kedeligt i lyset af, at vi havde fået meget af det afsløret på forhånd, udtaler senioranalytikeren.

Han fremhæver også den meget stærke lønsomhed, hvor EBIT-marginen helt som opgjort i forbindelse med opjusteringen landede på 18,7 pct.

Hvis man lægger de 7,4 mio. euro, som er blevet doneret til genopbygningen af Ukraine fra isoleringsdivisionen i kvartalet, oven i, så lander man over 19 pct. for hele koncernen og over 20 pct. for isoleringsdivisionen.

- Det er meget, meget stærke tal fra Rockwool, udtaler han med henvisning til, at de underliggende tal dermed var endnu stærkere end ventet.

- Og det vidner jo også om, at de har god kontrol over omkostningerne.

Sydbanks analytiker ser også regnskabet som imponerende, i lyset af de modvinde Rockwool har på nogle af selskabets største markeder.

Her henviser han blandt andet til Vesteuropa, hvor nybyggeriet er gået i stå og hvor byggeomkostningerne er meget høje.

Væksttallene er der heller ikke så meget at kommentere på, da Rockwool, ligesom i opjusteringsmeddelelsen, forklarer, at det primært er Østeuropa herunder Rusland samt Nordamerika og Sydøstasien, der driver væksten.

KAMP OM MARKEDSANDELE KAN GIVE PRISPRES

Rockwool melder om prispres på udvalgte markeder, hvor koncernen ifølge Mikkel Emil Jensen ser sandsynlighed for, at det kan sprede sig til andre markeder.

- De har tidligere været ude at sige, at de har intentioner om at forsvare deres markedsandele. Det kan give prispres, siger senioranalytikeren, der ikke ser risiko for en potentiel priskrig - i hvert fald ikke lige i første omgang.

Isoleringskoncernen fastholder prognosen for omsætningsvæksten på en midt encifret procentsats, men det kan ifølge senioranalytikeren give modvind i de kommende kvartaler, hvis prispresset spreder sig.

Det har dog også hjulpet, at energipriserne er faldet tilbage og at salgspriserne har holdt sig på stabile niveauer.

Så er konkurrenterne begyndt at røre på sig, da de kan se, at det både kan lade sig gøre at have lave priser og en stærk indtjening, hvilket giver mulighed for at tage markedsandele.

- Den dynamik er jo nok det, man frygter, der kan skabe noget modvind i den nærmeste fremtid, siger Mikkel Emil Jensen, der fortsætter:

- Lønsomheden nu er kommet op på niveauer, hvor der også er plads til at være lidt mere aggressiv på priserne, hvis man gerne vil stjæle nogle markedsandele fra hinanden.

Meldinger om konkurrencesituationen og dermed også potentielt prispres vil være et af de emner, som Sydbanks senioranalytiker vil følge på eftermiddagens telekonference.

.\\˙ MarketWire