Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

MT Højgaard-direktør fortsætter international oprydning: Svært at tjene penge i udlandet

22/8 10:10

Afviklingen af den engang så omfangsrige internationale forretning fortsætter hos MT Højgaard Holding. Selv om det koster på bundlinen på den korte bane, er planen fortsat at fokusere fuldt ud på det danske marked.

Det siger administrerende direktør Steffen Baungaard i forbindelse med regnskabet for andet kvartal torsdag.

I juni afsluttede MT Højgaard Holding salget af det portugisiske selskab Seth og er dermed helt ude af både Portugal og Afrika. Dertil er aktiviteterne på Færøerne blevet afsluttet og tilbage er kun enkelte entrepriser i det sydlige Grønland.

- Det kører planmæssigt, men det koster selvfølgelig noget, at lukke det ned i god ro og orden. Så man skal nogen gange huske at spørge sig selv - når folk siger, at du skal gå ind i noget - hvordan man kommer ud af det igen, lyder det fra Steffen Baungaard.

Han blev i december sidste år udnævnt til ny topchef i MT Højgaard. Her blev han blev den femte administrerende direktør på fem år.

MT Højgaard Holding igangsatte sidste sommer en afvikling af de internationale aktiviteter, og det kostede i 2023 et tab for ophørte aktiviteter på godt 200 mio. kr.

I netop overståede kvartal tyngede de ophørte aktiviteter med 29 mio. kr., mens det samlede overskud i hele forretningen voksede til 52 mio. kr. fra 28 mio. kr. samme kvartal sidste år.

FOKUS PÅ DET DANSKE MARKED

Fremadrettet skal forretningen kun fokusere på det danske marked. Steffen Baumgaard vil ikke fuldstændigt udelukke muligheden for, at MT Højgaard igen kan komme uden for landet grænser, men det er ikke noget, han umiddelbart ser værdi i.

- Min dåbsattest gør, at jeg kan huske, at der ikke er ret mange danske entreprenører, der over tid har tjent penge i udlandet. Og det er ligegyldigt, om de er gået til Sverige, Tyskland eller Afrika, som vi har gjort. Så det kunne være, at man skulle være lidt ydmyg og sige, at de mennesker, der arbejder andre steder, er sindssygt dygtige selv. Så spørgsmålet er, hvor meget kan vi bidrage med, siger MT Højgaard-direktøren, der pointere, at det samme gælder for eksempelvis tyske virksomheder, der har prøvet at rykke til Danmark.

Det er navnlig inden for skybrudssikring, at Steffen Baungaard ser store muligheder. I andet kvartal vandt MT Højgaard Danmark en kontrakt på Valby Skybrudstunnel i samarbejde med Eiffage til en værdi af cirka 490 mio. kr.

- Mon ikke, at vi skulle koncentrere os om den danske forretning. Der er masser af spændende opgaver - ikke mindst infrastruktur- og anlægsopgaver på grund af klimaforandringerne - og ret beset er der markedsandele at gå efter, lyder det videre fra Steffen Baungaard.


.\\˙ MarketWire