Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Omsætning og driften skuffer hos Royal Unibrew

22/8 18:03

Danmarks næststørste bryggerikoncern, Royal Unibrew, klarede sig en smule dårligere end ventet i andet kvartal, når man måler på omsætning og driftsresultat.

Det viser regnskabet for perioden, der er offentliggjort torsdag efter børslukketid.

Unibrew omsatte i april, maj og juni for 4180 mio. kr., mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Unibrew selv, havde ventet 4322 mio. kr.

Det dækker blandt andet over en udvikling med en ringere organisk omsætningsvækst på 6 pct. end analytikernes bud på 6 pct., og en lavere fremgang i de organiske volumener på 1 pct., hvor 3 pct. var ventet, men hvor der året forinden var en negativ udvikling på 4 pct.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi formåede at skabe positiv organisk vækst i volumen, nettoomsætning og især EBIT i andet kvartal af 2024. Fortsat stærk kommerciel eksekvering og store innovationer betyder, at vi har rigtig godt momentum i vores vigtigste brands på tværs af alle vores markeder, udtaler topchef Lars Jensen i regnskabsmeddelelsen.

Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) endte på 656 mio. kr., mens analytikerne havde ventet 674 mio. kr.

I andet kvartal 2023 blev omsætningen 3595 mio. kr., og driftsresultatet udgjorde 536 mio. kr.

På bundlinjen nåede Unibrew i andet kvartal et nettooverskud på 458 mio. kr. mod konsensus om 466 mio. kr. blandt analytikerne og 388 mio. kr. i andet kvartal 2023.

OPPRÆCISERER PROGNOSEN

Royal Unibrew præciserer i forbindelse med torsdagens regnskab sine forventninger i den øvre ende af den tidligere prognose. Koncernen venter nu en omsætning på mindst 15 mia. kr. mod tidligere omkring 15 mia. kr.

Forventningerne til den organiske vækst i driftsresultatet (EBIT) er nu 14-19 pct. mod tidligere 9-19 pct.

- Organisationen gør et godt stykke arbejde for at sikre højere rentabilitet i vores forretning, trods dårligt vejr, og andet kvartal er et bevis på, at vi er på rette vej. Det er derfor også baseret på et solidt første halvår, at vi præciserer vores forventninger, lyder det ligeledes fra Lars Jensen.

Forventningerne til driften blev også løftet efter første kvartal. Inden da var prognosen en vækst i driftsresultatet på 5-15 pct. og et rapporteret EBIT på 1800-1950 mio. kr.

Analytikerne ventede inden regnskabet for andet kvartal en omsætning på 15,3 mia. kr. i år samt en organisk vækst i driftsresultatet på 17 pct. og et rapporteret EBIT på 2001 mio. kr., fremgår det af estimater indsamlet af Unibrew selv inden regnskabet.

.\\˙ MarketWire