Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Aktier sendt ned inden Powells tale - Nvidia tyngede mest

23/8 06:32

De amerikanske aktier vekslede torsdag en ellers positiv start til en ganske negativ udvikling.

Anderledes positivt ser det ud fredag. Futures indikerer stigninger på 0,2-0,5 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Torsdagens usikkerhed kom ind fra obligationsmarkedet, hvor markedsrenterne steg, fordi investorerne drejede lidt ned for forventningerne til aggressive rentenedsættelser her i anden halvdel af 2024, og det ramte flere af de store teknologinavne.

Markedet indregner næsten fire lempelser på samlet 1,00 pct.point, hvilket ville kræve mindst en nedsættelse på 50 basispoint på et af de tre tilbageværende rentemøder.

Tre talere fra Federal Reserves ledelse, Jeffrey Schmid, Susan Collins og Patrick Harker, nedtonede imidlertid alle torsdag, inden formand Jerome Powells imødesete tale fredag ved symposiet i Jackson Hole, udsigterne og talte blandt andet om gradvise lempelser.

Det brede S&P 500-indeks faldt derfor 0,9 pct., men det var også i tidlig handel i plus med 0,4 pct. Dow Jones satte sig samtidig 0,4 pct., mens Nasdaq smed mest med 1,7 pct.

- Markedet falder lidt tilbage. Det er en naturlig pause efter den senere tids store stigninger. Vi har også fået referatet af det seneste rentemøde, og det indikerede rentenedsættelse til september. Der har dog været en del Fed-chefer ude og sige, at det ikke bliver på mere end 25 basispoint, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Han peger desuden på, at torsdag er dagen inden Jerome Powell skal tale på symposiet i Jackson Hole, og at markedet bliver blødt lige inden, fordi forventningen til dueagtige udtalelser har været bygget op.

- Aktierne falder tilbage, hvilket især er drevet af vækstsektorerne. Renten stiger, men netop de her aktier er også steget meget. Kommer der desuden rentenedsættelser, så er der måske heller ikke så meget brug for de her sikre havne, der kan skabe deres egen vækst.

TEKNOLOGI UNDER PRES

I S&P 500 var det Sektoren for fast ejendom, som klarede sig bedst torsdag med et plus på 0,6 pct., mens der også er fremgang til energi og til finans på 0,3 og 0,5 pct. I den anden ende faldt cyklisk forbrug med 1,9 pct., mens it mistede 2,2 pct.

Det var de store teknologinavne, som tyngede i torsdagens handel, da Microsoft faldt 2,0 pct., Apple mistede 0,8 pct., Tesla smed 5,7 pct., og Amazon bakkede 2,2 pct. I kommunikationsservice faldt Alphabet desuden med 1,2 pct., mens Meta Platforms tabte 0,6 pct.

Inden for chip vendte Nvidia også vendt rundt fra et pænt plus til et fald på 3,7 pct. og tyngede dermed mest af alle i torsdagens marked, og den udvikling ramte også konkurrencen Advanced Micro Devices, som mistede 3,9 pct., mens Intel tabte 6,1 pct.

Der var også flere kursfald til sundhedssektorens store navne. Sektoren bakkede som helhed kun marginalt, selv Bristol-Myers Squibb faldt 1,7 pct., Amgen bakkede 1,4 pct., og Pfizer mistede 0,9 pct. Novo-konkurrenten Eli Lilly gik imidlertid mod strømmen og steg 0,2 pct., mens Unitedhealth vandt 0,1 pct.

OPTUR TIL PANDEMI-AKTIER

Uden for hovedindekset kom en håndfuld regnskaber. Her blev softwareselskabet Snowflake straffet med et minus på 14,7 pct. trods en opjustering, fordi investorerne er bekymret for, at selskabet ikke vil kunne modstå konkurrencen inden for AI-værktøjer fra blandt andet Microsoft og Databricks.

Zoom steg omvendt med 13,0 pct. efter sin opjustering. Selskabet var med sin platform til videokonferencer en af pandemiens helt store vindere, men sidenhen er aktien faldet kraftigt tilbage.

Der var også fremgang til en anden af pandemiens vindere, men genåbningens tabere. Det var fitness-aktien Peloton, der blandt andet producerer træningscykler, som bragede op med 35,4 pct. efter et bedre end ventet regnskab for fjerde kvartal, hvor det også lykkedes igen at skabe et driftsoverskud.

Tøjkoncernen Urban Outfitters dykkede derimod med 9,6 pct., da det sammenlignelige salg i andet kvartal ikke levede op til forventningerne.

Endelig smed Advance Auto Parts, som fremstiller reservedele til biler, 17,5 pct., da selskabet nedjusterede sine forventninger mere end frygtet i markedet.

.\\˙ MarketWire