Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Opkøbet af Mac Baren får ikke Scandinavian Tobacco til at ændre forventningerne

23/8 06:34

Scandinavian Tobacco Group fastholder forventningerne til 2024 på trods af et køb af danske Mac Baren, der faldt på plads i slutningen af juni - og derfor indgår i årets anden halvdel.

- Vi har købt Mac Baren i kvartalet. Det er en virksomhed, som har stået højt på vores ønskeliste i mange år, siger koncernchef Niels Frederiksen i et interview med MarketWire.

Mac Barens produkter, hvor især pibetobak er kendt, sælges i 74 lande med det største salg i USA, Danmark og Tyskland. Og det er da også netop pibe- og røgtobakken, der var hovedårsagen til placeringen på ønskesedlen:

- Det er en forretning, som passer rigtig godt til den, vi har har i forvejen, og det vil sige, at vi styrker vores markedspositioner inden for både pibetobak og røgtobak, og vi får også en lidt stærkere position inden for nikotinposer, siger Niels Frederiksen.

Købet til 535 mio. kr. blev meldt ud den 27. juni - og det var et af de hurtige, fortæller direktøren:

- Det er lidt atypisk, at vi havde så kort tid imellem, at vi skrev under og afsluttede handelen. Men vi er selvfølgelig gået i gang med det samme med at planlægge integrationen af de to virksomheder, siger koncernchefen.

Sammenlægningen vil ske i de kommende måneder. Og Niels Frederiksen oplyser, at der kommer nyt om integrationen senest den 12. november, hvor regnskabet for tredje kvartal ligger klart.

"NOGEN VIL BLIVE TILOVERS"

Scandinavian Tobacco fastholder sine forventninger til 2024 i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal - så der er ikke taget højde for det store opkøb. Men Niels Frederiksen holder kortene tæt ind til kroppen i spørgsmålet om, hvad Mac Baren kommer til at betyde for den samlede butik.

- Det kan jeg ikke løfte sløret for endnu, siger han og fortsætter:

- Det er klart, at det er noget af det, vi arbejder med nu.

Koncernchefen forklarer blandt andet, at man kigger på synergier inden for flere områder.

- Der fulgte eksempelvis to fabrikker med i købet - vi har selv tre i forvejen, der producerer det her. Så vi ser jo på, hvordan vi skal producere fremadrettet. Det er jo vanskelige beslutninger, så vi skal bruge lidt tid til at overveje, hvordan vi gør, og hvordan vi integrerer resten af virksomheden, siger Niels Frederiksen og fortsætter:

- Men der kommer til at ske en del forandringer, og vi lægger aldrig skjul på, at når vi laver de her opkøb, så bliver de fuldt integreret i Scandinavian Tobacco. Og det er klart, at hvis man lægger fabrikker og salgsselskaber sammen, så vil der være nogen, som bliver tilovers.

Scandinavian Tobacco havde sidste år en omsætning på 8,7 mia. kr. og et driftsresultat før særlige poster, EBITDA, på 580 mio. kr.

Hos Mac Barren var omsætningen sidste år på 723 mio. kr. og driftsresultatet på 85 mio. kr.

.\\˙ MarketWire