Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Scandinavian Tobacco er klar til at se på prisen for at vinde markedsandele

23/8 06:34

Det er udfordrende betingelser for markedet for tobak - og det er noget, som blandt andet kan få Scandinavian Tobacco til at sætte priserne ned på nogle af koncernens produkter.

Det siger topchef Niels Frederiksen til MarketWire.

- Vi har en nedgang totalt set på vore markeder, som er lidt større i første halvår, end vi havde forventet, og også større, end det har været historisk, siger han.

- Oveni ser vi væsentlig mere turbulens i den her industri nu, efter at der er kommet så mange alternativer. Og de to ting hænger sammen, siger han.

Mange forbrugere er gået fra at være forbrugere af et enkelt produkt - cigaretter eller cigarer - til i dag at bruge flere produkter, alt efter hvilken sammenhæng de er i.

- Så det kan være, at de ryger en cigar engang imellem, det kan også være, at de bruger en nikotinpose eller et vape-produkt. Vi ser simpelthen, at forbrugeren fordeler deres forbrug over flere kategorier, og det er svært at forudse, hvad og hvor hurtigt det kommer til at ske, siger Niels Frederiksen.

KONKURRENCE PÅ PRISEN

Priser på produkter går som regel kun op - men Niels Frederiksen siger, at man i tobakskoncernen forsøger at være disciplineret med prisstigninger.

- Især i Europa i forhold til maskinrullede cigarer har vi øget priserne på en række af vores varemærker, uden at vores konkurrenter er fulgt med. Så her i andet halvår kigger vi på, om vi skal reducere priserne på nogle af vores varer for simpelthen at stimulere vores markedsandel, siger topchefen.

Niels Frederiksen påpeger, at Scandinavien Tobacco har stabiliseret markedsandelen for maskinrullede cigarer i Europa i andet kvartal, men stadigvæk ligger en del under markedsandelen for et år siden:

- Det er jo selvfølgelig den udvikling, vi gerne vil vende. Og en måde er faktisk at se på, om nogle varemærker kan sættes lidt ned i pris for simpelthen at blive mere konkurrencedygtige, siger han.

.\\˙ MarketWire