Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK's opjusterede prognose slår forventningerne: Amerikansk børshus ser aktien stige

23/8 07:27

ALK-Abellós salg og indtjening er en del bedre end ventet i andet kvartal og vil formentlig blive taget godt imod af aktiemarkedet fredag, vurderer Jefferies.

Den amerikanske storbank peger på, at omsætningen er 5 pct. bedre end ventet, samtidig med at driftsomkostningerne blev holdt i ave, så selve driftsresultatet er 29 pct. højere end forudset af analytikerkorpset.

Desuden opjusterer ALK forventningerne til et niveau, der kunne antyde, at analytikerkorpset under et skal løfte deres estimater for driftsindtjeningen med i omegnen af 5 pct. Og nogenlunde samme reaktion spår Jefferies på aktiemarkedet.

- Aktien vil sandsynligvis stige et midt til høj encifret antal pct., skriver Jefferies i et notat.

ENGANGSDYNAMIKKER

En væsentlig årsag til opjusteringen er en markant vækst i Europa, hvilket dog til dels af drevet af midlertidige forhold, mener Jefferies.

Blandt andet er der relativt mange patienter, der har indledt behandling op til denne pollensæson. Og banken vurderer, at ALK i sin prognose forudsætter, at det næste rykind af patienter, der starter behandling op til pollensæsonen 2025, hvilket typisk sker i løbet af efteråret og vinteren, er mere normaliseret.

Samtidig har ALK haft medvind fra forbedrede priser og rabatjusteringer, hvilket Jefferies dog anser for at være et forbigående fænomen.

Og til slut er det europæiske salg løftet af, hvad Jefferies betegner som "midlertidig konkurrencedynamik på vigtige markeder".

FLERE STUDIER I UDSIGT

Fremadrettet venter Jefferies hovedsagligt nyt fra ALK's produktudvikling.

ALK har ansøgt om markedsføringstilladelse i EU for sin husstøvmidetablet i børn, og en godkendelse kan ifølge Jefferies komme på tale i slutningen af 2024 eller starten af 2025. I USA kan en tilsvarende godkendelse og lancering komme på tale i 2025.

I Kina har ALK i juni derimod måttet trække sin registreringsansøgning for sin husstøvmidetablet, og det kan vil formentlig udskyde en lancering i flere år, vurderer Jefferies.

Endelig venter Jefferies på en potentiel godkendelse af ALK's tablet mod træpollenallergi i Europa og Canada i 2025.

Og i september eller oktober i år ventes fase 1-data fra et studie af ALK's tablet mod peanutallergi.

- Positive fase 1/2 del 2-data i andet halvår af 2024 vil kunne muliggør en overgang til et placebokontrolleret fase 3-studie for at vurdere sikkerhed og effekt af forskellige vedligeholdelsesdoser og vil kunne sende aktien mindst 3-5 pct. højere, vurderer Jefferies.


.\\˙ MarketWire