Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: ALK spurter frem efter opjustering mens C25 åbner fladt før Powell-tale

23/8 09:18

Aktien i ALK-Abelló springer i vejret fra åbningen af aktiemarkedet i København fredag efter allergivaccineselskabets stærke regnskab og opjustering torsdag aften.

Der er også plusser fra start til Unibrew og Scandinavian Tobacco Group efter deres regnskaber, mens Bavarian er offer for profithjemtagning efter en stor kursstigning torsdag.

Efter 10 minutters handel ligger C25-indekset 0,1 pct. højere i 1971,69 efter stigninger i 17 af de 25 aktier.

Bavarian falder mest med 2,8 pct. til 264,50 kr. efter stigningen på 10 pct. torsdag efter en stor vaccineordre og et bedre regnskab for andet kvartal end ventet

For anden gang på to måneder opjusterede ALK-Abelló torsdag aften sine forventninger til hele året. Det skete i regnskabet for andet kvartal, som var bedre end ventet.

ALK's aktier stiger fra dagens start med 7,8 pct. til 173,60 kr.

LØFTER BUNDEN AF FORVENTNINGSINTERVAL

Royal Unibrew nøjedes i sit regnskab torsdag efter lukketid med at præcisere sine forventninger til den øvre ende af den tidligere prognose. Bryggeriet venter nu et driftsresultat, EBIT, på 1950-2025 mio. kr. mod tidligere ventet 1875-2025 mio. kr.

Unibrew stiger 2,4 pct. til 523,50 kr., hvilket giver en topplacering i C25.

Scandinavian Tobacco Group leverede også halvårstal torsdag efter børslukketid, og her blev forventninger til hele året fastholdt. Tobaksaktien ligger 6,3 pct. højere i 107,80 kr.

Aquaporin stiger desuden 12,50 pct. til 27 kr. efter at have indgået et samarbejde med den tyske kemikoncern Brenntag, der fremover skal distribuere det danske selskabs vandmembraner i Tyrkiet og Asien- og Stillehavsområdet.

Der har været en strøm af analytikerjusteringer for aktierne i nogle af de selskaber, der har afleveret regnskab tidligere på ugen.

Det gælder blandt andet for GN, som torsdag faldt markant efter sine halvårstal. Mens SEB, Morgan Stanley, DNB og Carnegie siden har trimmet deres kursmål, har JPMorgan løftet sit kursmål til 266 kr. fra 226 kr.

GN-aktien retter sig 1,0 pct. til 167,95 kr. efter et fald på 9,2 pct. torsdag.

I eftermiddag kan der komme ekstra udsving i markedet, når den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, kl. 16 går på talerstolen på centralbankkonferencen i Jackson Hole i Wyoming.

.\\˙ MarketWire