Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Huscompagniets topchef: Gang i boligsalget og styr på inflationen

23/8 09:31

Huscompagniet havde godt gang i hussalget i andet kvartal og første halvår af 2024, hvor en disciplineret omkostningskontrol har bidraget til stor fremgang på driftsposterne trods vigende toplinje.

Typehusselskabet oplever da også en normalisering af tilstandene på markedet for boligbyggeri, der siden 2022 og frem til i år har været presset af høj inflation.

Det fortæller Huscompagniets administrerende direktør, Martin Ravn-Nielsen, til MarketWire.

- Vi er tilfredse med den disciplinerede måde, vi arbejder med vores marginer på, som også har gjort, at vi forbedrer vores bruttomargin op til 23,4 pct. i første halvår.

I perioden oplevede selskabet også en forbedring på markedet for rækkehuse i B2B-segmentet.

Den store stigning i hussalget på 68 pct. og 44 pct. for henholdsvis andet kvartal og første halvår vil dog tidligst være afspejlet i Huscompagniets regnskab om 9-12 måneder, hvis da ikke længere.

- Der er en periodeforskydning. Fra man sælger, til man ser resultaterne, går der 9-12 måneder på privatkunderne, og der kan gå endnu længere tid på de store projekter, forklarer Martin Ravn-Nielsen.

- Der kan være nogle af vores store projekter, der først har en "impact" ind i 2026, fortsætter han.

Huscompagniet har i forbindelse med sit regnskab præciseret sine forventninger til 2024. For driftsoverskuddet før og efter ned- og afskrivninger er midtpunktet uændret, mens midtpunktet for omsætningen er sænket 100 mio. kr. til 2350 mio. kr.

Det skyldes nogle store projekter, hvor der endnu ventes på byggetilladelser fra kommunerne, lyder forklaringen fra topchefen.

STYR PÅ INFLATIONEN

Inflationen har igennem de seneste år ramt vidt og bredt. Ikke mindst på området for boligbyggeri, hvor priserne på byggematerialer er steget voldsomt.

I 2024 er der dog kommet nogenlunde ro på området, og i Danmark har inflationen året igennem været medgørlig.

- Vi har ikke set nogen nævneværdig inflation i 2024, i forhold til hvad vi så i særligt 2022 og ind i 2023, så derfor er der pænt styr på det. Vi ser ikke generelt materialepriserne med nævneværdige prisstigninger - nogle enkelte stiger, andre falder, siger Martin Ravn-Nielsen.

Til gengæld oplever Huscompagniet stigende omkostninger til håndværkerlønninger efter overenskomster.

- Det er krusninger, der er mere normale end det, vi har set det seneste år til halvandet, forvisser topchefen.

Også på markedet for boligbyggeri lysner det. Selv om salget er opadgående, er man i Huscompagniet dog varsom med at vide sig for sikker om fremtiden.

- De seneste par år har lært mig, at man skal være varsom med at spå ind i fremtiden. Når det så er sagt, kan vi se, at vi har øget vores salg i vores forretning, siger Martin Ravn-Nielsen og fortsætter:

- Vi ser bedre "traction" nu, men vi kommer også fra et historisk lavpunkt, skal jeg skynde mig at sige.

.\\˙ MarketWire