Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK's topchef om næste pollensæson: Venter et normalår

23/8 10:38

Mens ALK op til pollensæsonen i år har set et ekstraordinært stort antal patienter starte i behandling med selskabets allergivacciner, så er forventningerne til den kommende pollensæson mere afdæmpede.

- Forrige år var vi ramt af en svær initieringssæson, sidste år havde vi en ekstraordinært stærk initieringssæson, og i år ser det ud til, at vi får noget, der nogenlunde ligner normalen. Det er stadig meget tidligt - det er faktisk i de her måneder august og september, at vi typisk ser nogle signaler - men det, vi har set indtil videre, er, at det er en forholdsvis normal sæson, siger Peter Halling.

For at få effekt af behandlingen i pollensæsonen 2025 skal allergikerne typisk indlede den treårige behandling fra ALK i løbet af efteråret og den tidlige vinter.

Præcis hvordan det går, og hvor mange patienter, der rent faktisk vælger at gå behandling, får ALK dog først sikkerhed for senere. Det sker typisk med to til tre måneders forsinkelse.

- Men det, vi forsøger at gøre, og som vi har forsøgt at forbedre i forhold til tidligere år, er at arbejde med nogle ledende indikatorer og få en forståelse af, hvad der påvirker det.

- Og det er ikke perfekt endnu, det skal vi ikke påstå, men vi synes, at vi bliver bedre til at forudse, og det vi ser nu baseret på tidlige data, er altså, at det bliver en nogenlunde normal sæson, siger Peter Halling.

.\\˙ MarketWire