Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Obligationsmarkedet afventer Powells tale i eftermiddag

23/8 12:02

Det danske obligationsmarked forholder sig fortsat i ro onsdag, mens investorerne afventer eftermiddagens tale af den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger ved middagstid et enkelt basispoint højere i 2,22 pct.

Powell går på talerstolen fredag kl. 16 i forbindelse med den amerikanske centralbanks årlige tale på symposiet i Jackson Hole i delstaten Wyoming. Her vil investorerne stille skarpt på, hvad Powell indikerer med hensyn til renteudsigterne i USA.

Hos Jyske Bank venter investeringsspecialist Tommy Steg ikke, at Powell i eftermiddag vil komme med de store revolutionerende budskaber.

I stedet regner han med, at Powell vil signalere snarlige rentenedsættelser, herunder på rentemødet i september, afhængigt af hvordan økonomien udvikler sig.

- Powell vil sandsynligvis også antyde, at rentenedsættelserne bliver moderate, det vil sige i omfanget af 25 basispoint fremfor de 50 basispoint, som rentemarkedet har spekuleret i. Det kan blive en lille udfordring for rentemarkedet, der pt. indpriser en rentenedsættelse på lidt over 30 basispoint på mødet i september, skriver Tommy Steg.

Jyske Bank venter, at Federal Reserve sænker renten med 25 basispoint på mødet i september.

- Powell vil dog ikke udelukke større renteforhøjelser, men sandsynligvis understrege, at det kræver klare tegn på, at USA er på vej i recession eller en fornyet uro på de finansielle markeder, tilføjer Tommy Steg.

.\\˙ MarketWire