Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Unibrews finansdirektør: Man skal ikke lægge for meget i en enkelt måned med se på hele året

23/8 12:05

"Et lidt småkedeligt regnskab, hvor vi leverer som markedet forventer - og der er ikke noget, der stikker ud negativt."

Sådan lyder bedømmelsen af Royal Unibrews regnskab for andet kvartal, hvis man spørger bryggeriets finansdirektør, Lars Vestergaard.

- Det er et regnskab, hvor vi leverer på stort set alle parametre. Og hvis man sammenligner os med markedet, så vækster vi sådan set fint i Europa, siger han i et interview med MarketWire.

Unibrew blev - som andre bryggerier allerede har meldt ud - ramt af dårligt vejr i juni, hvor en kold og våd måned fik folk til at holde lidt igen. Men det gode vejr kom trods alt igen:

- Det kom så tilbage i juli, så alt i alt er juni nok ikke det store problem, siger Lars Vestergaard.

Finansdirektøren påpeger dog, at det er en væsentlig del af omsætningen i andet kvartal, der kommer netop fra junis omsætning.

- Det rammer indtjening relativt hårdt. Når det så kommer tilbage måneden efter, så hjælper det jo ligeså meget. Man skal ikke læse for meget ind i 1-3 måneder, fordi det er det fulde år, der tæller, siger han.

Til gengæld indregner bryggeriet ikke særlige effekter af EM i fodbold og OL i Paris, og forventninger til sommervejret går på, er at det er et normalår.

LANDER I DEN HØJE ENDE

Unibrew skruer da også op for forventningerne til den øvre ende af den tidligere prognose.

Bryggeriet venter nu en omsætning på mindst 15 mia. kr. mod tidligere omkring 15 mia. kr. Forventningerne til den organiske vækst i driftsresultatet (EBIT) er nu 14-19 pct. mod tidligere 9-19 pct.

- Det er vores bedste bud, vi lægger inden for lige nu. Den forudsætning, som jo nok har været lidt konservativ, men som desværre har vist sig at være rigtig, det er, at vi har ikke set nogen forbedring i forbrugerstemning i år, siger Lars Vestergaard og fortsætter:

- Men kommer vi ind i et scenarie, hvor folk begynder at gå lidt mere ud og bruge lidt mere penge, vil det kunne hjælpe os opad. Men det er ikke det, vi ser lige nu, og det er derfor noget, der holder os lidt tilbage. Og det er, at folk har ikke så mange penge at bruge.

.\\˙ MarketWire