Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Positive toner som ventet inden Powell-tale

23/8 15:45

Som ventet åbner de amerikanske aktier positivt på ugens sidste handelsdag, hvor der ikke er nyheder om større selskaber. Nu hvor broderparten af regnskabssæsonen er overstået.

Det endelige resultat af fredagens handel afhænger dog af ordene fra den amerikanske centralbankchef Jerome Powell, og om han overrasker, når han klokken 16 dansk tid holder tale på centralbanksymposiet i Jackson Hole.

- Spørgsmålet er, om Powell vil gå så langt som at åbne døren for en rentenedsættelse på 50 basispoint - hvis ikke i september, så på et senere tidspunkt i år, siger ING-strateg Francesco Pesole til Reuters.

Tre talere fra Federal Reserves ledelse, Jeffrey Schmid, Susan Collins og Patrick Harker, nedtonede imidlertid alle den muligheden torsdag før formandens tale.

Handlerne har fuldt ud prissat et scenarie, hvor centralbanken begynder at sænke renten på mødet den 17.-18. september. De ser 73,5 pct. sandsynlighed for en 25-basispoints rentenedsættelse, ifølge CME Groups FedWatch-værktøj, oplyser Reuters.

Det brede S&P 500-indeks stiger efter omkring 10 minutters handel 0,7 til 5607,27 efter et fald torsdag på 0,9 pct. Dow Jones stiger 0,5 pct. til 40.628,33 efter et torsdagsfald på 0,4 pct., mens Nasdaq, der dykkede med 1,7 pct. torsdag, stiger 0,9 pct. til 17.777,15.

Chipaktierne som Nvidia, der faldt 3,7 pct. torsdag, Broadcom og Qualcomm ligger 1-1,5 pct. ved åbningen. højere efter pæne fald torsdag. Også Apple, der faldt 0,8 pct. torsdag, Amazon, der faldt 2,2 pct. og Tesla revancherer også kun lidt af torsdagens fald på med stigninger på under 1 pct. Bortset fra Tesla der stiger 2,4 pct. til 215,80 dollar efter et fald på knap 6 pct. torsdag.

CAVA GROUP

Aktierne i restaurantkæden Cava Group, stiger 11,4 pct. til 113,59 dollar efter at have løftet forventningerne for det sammenlignelige salg og det ordinære EBITDA i regnskabet for andet kvartal.

RED ROBIN

Aktierne i burgerkæden Red Robin falder 5,7 pct. til 4,46 dollar efter at selskabet nedjusterede forventningerne til driften, EBITDA til under forventningen i markedet ifølge Bloomberg.

WORKDAY

Aktierne i cloudselskabet Workday stiger 13,2 pct. i formarkedet til 261,16 dollar efter at have oplyst, at selskabet vil øge indtjeningen i det kommende tre år for at kunne foretage strategiske investeringer. Selskabet lancerede også et aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. dollar.

LAS VEGAS SANDS

Casinooperatøren Las Vegas Sands falder 1,7 pct. til 40,34 dollar i formarkedet efter at aktierne har fået anbefalingen nedjusteret af UBS til "neutral" fra "køb".

PELOTON INTERACTIVE

Aktierne i Peloton Interactive, der producerer sportstøj, sætter sig 8,5 pct. til 4,17 dollar efter at være blevet givet anbefalingen "neutral" mod tidligere "overvægt" af JP Morgan. JP Morgan oplyser at nedjusteringen afspejler begrænset indsyn og en udfordrende vej til vækst.

ROKU

Aktierne i Roku, der producerer forbrugerelektronik, er blevet opjusteret af Guggenheim, og det belønnes med en stigning på 7,2 pct. til 66,28 dollar.

.\\˙ MarketWire