Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens obligationer: Powell beroligede markedet og renten faldt

23/8 17:11

Det danske obligationsmarked endte med lavere rente fredag. Det var værd at vente på eftermiddagens tale fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell ved centralbanksymposiet i Jackson Hole.

Der er i den grad lagt op til rentenedsættelser, når den amerikanske centralbank til september holder sit næste rentemøde. Det er konklusionen fra flere økonomer efter fredagens tale fra Federal Reserve-chefen Jerome Powell.

Her lød det blandt andet, at "det er på tide at justere pengepolitikken".

- Powells tale var absolut til den dueagtige side, og han åbner døren på vid gab for en rentenedsættelse. Det presser renterne ned, løfter aktierne og svækker dollaren, vurderer chefanalytiker i Jyske Bank Kim Fæster.

Også fra kollegaen i Sydbank Søren Kristensen lød de samme toner:

- Powell siger, at tiden nu er inde til at sætte renten ned. Så klart et signal får man sjældent fra en centralbank.

I følge Bloomberg er handlerne nu faste i troen på en sænkning på 25 basispoint til september.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i 2,19 pct. mod et niveau før talen på omkring 2,22 pct.

Dermed endte den også et enkelt basispoint lavere end dagen forinden. Sidste fredag lukkede renten i 2,23 pct.

OVERRASKENDE STÆRKT USA BOLIGSALG

Dagens eneste tunge nøgletal var fra USA.

Salget af nye boliger i USA udviklede sig markant bedre end forudset i juli. Dermed er der ikke tegn på en økonomi i problemer fra den side.

Salget blev opgjort til 739.000 enheder på årlig basis mod 668.000 måneden før - revideret fra 617.000. Der var til sammenligning ventet et salg på 623.000 enheder ifølge et estimat fra Bloomberg.

På månedsbasis steg salget af nye boliger med 10,6 pct., hvor økonomerne havde ventet en stigning på 1,0 pct. efter en stigning på 0,3 pct. måneden før - revideret op fra tidligere et fald på 0,6 pct.

.\\˙ MarketWire