Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Polsk supermarked ned efter skuffende salg - danske aktier i top

23/8 17:53

Den polske supermarkedskæde Dino Polska havde en svær dag på børsen fredag, hvor selskabet leverede et skuffende salg og spåede fortsatte udfordringer for resten af året.

Aktien dykkede 9,8 pct. til 312,50 zloty på den polske børs efter et minus på 14 pct. tidligere på dagen.

Det betød, at aktien blev den dårligst præsterende aktie i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der dog holdt snuden oven vande med et plus på 0,5 pct. til 518,15. Powells tale i Jackson Hole fredag eftermiddag understøttede den positive stemning.

Ifølge Dino Polska er det polske marked lige nu udfordret af inflation, stigende lønomkostninger og stærk konkurrence. Selskabet har dog leveret dårligere end flere konkurrenter, skriver Bloomberg News.

DANSK I TOP

I toppen af indekset gik det bedst for danske ALK, efter at selskabet sent torsdag leverede den anden opjustering på bare to måneder. Hertil blev regnskabet for første halvår sendt ud før tid.

Aktien steg 12,2 pct. til 180,80 kr. - højeste kurs nogensinde.

Også det danske bryggeri Royal Unibrew endte i top tre med et plus på 6,2 pct. 542 kr. efter et regnskab torsdag. Det indeholdt en præcisering af forventningerne til året i den øvre ende trods dårligt vejr i juni.

.\\˙ MarketWire