Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Ro på renten inden tyske tillidstal

26/8 08:58

Renten ligger uændret i de første handler mandag morgen i 2,19 pct. - akkurat som fredag, hvor renten faldt, efter at den amerikanske centralbankchef lagde op til rentenedsættelser, når den amerikanske centralbank til september holder sit næste rentemøde.

Her lød det blandt andet, at "det er på tide at justere pengepolitikken" i talen fra Federal Reserve-chef Jerome Powell.

Mandag formiddag lander der tal for det tyske erhvervstillidsindeks fra IFO for august. Og skuffer de, kan det presse renten ned, efter fredagens tyske PMI-tal ikke var opløftende læsning.

- Den tyske økonomi står fortsat i stampe, hvilket har været tilfældet gennem lang tid. De tyske virksomheder er heller ikke optimister. IFO-indekset ligger på meget lave niveauer. Faktisk så lave niveauer, at det tidligere har været konsistent med en tysk recession, skriver Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar.

Eller står ugen i inflationens tegn.

Euroområdet får de første indikationer med tal for Tyskland og Spanien torsdag, mens tal for hele euroområdet kommer fredag. Der er forventet en nedgang i den samlede inflation til 2,3 pct. fra 2,6 pct., og det kan understøtte forventningerne om en ny rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank den 12. september.

Det er også fredag der kommer amerikanske inflationstal . Denne gang er det PCE-indekset, der bliver offentliggjort.

.\\˙ MarketWire