Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renterne kravler forsigtigt frem trods Powell-signal om rentesænkning

26/8 11:32

Trods så godt som en blåstempling af markedets forventninger til rentenedsættelser forude fra den amerikanske centralbank fra centralbankchef Jerome Powell i en tale fredag stiger de danske statsrenter en spids mandag formiddag.

Markedet havde dog også allerede overhalet centralbankspidsen indenom med flere omgange og indregnet en klar forventning om en rentenedsættelse ved rentemødet hos Federal Reserve i september.

Derfor er der ingen store udsving at spore på en stille mandag, hvor renten på den toneangivende tiårige statsobligation dog stiger med et enkelt basispoint til 2,20 pct.

Nøgletalsmæssigt er det også en blid start på ugen for investorerne mandag, hvor det største højdepunkt var formiddagens IFO-opgørelse fra Tyskland.

Den viste sig samlet set en spids bedre end ventet - eller måske snarere frygtet - blandt økonomerne, da forventningsindekset endte lidt højere end ventet.

Samlet betød det en aflæsning på 86,6 for august, mens konsensus blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var 86,0.

Senere på dagen venter der en opgørelse af ordreindgangen på varige goder i USA. Her venter økonomerne en stigning på 5,0 pct. i juli efter et fald på 6,7 pct. i juni.

Kigger man lidt længere frem, bliver der ellers lidt mere at forholde sig til for investorerne i løbet af ugen, hvor en stribe inflationstal er på tapetet.

Spanien og Tyskland rapporterer foreløbige tal for august torsdag, mens tallene for Frankrig og eurozonen samlet set venter fredag.

.\\˙ MarketWire