Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Let negativ ugestart trods Powell-løfte om rentesænkning på vej

26/8 12:19

En tæt på bekræftelse af, at der venter en rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank til september, er mandag ikke nok til at give det europæiske aktiemarked luft under vingerne.

Markedsdeltagerne havde nemlig allerede overhalet chefen for Federal Reserve, Jerome Powell, inden om med flere omgange, inden han fredag i en tale gjorde det klart, at det er tid til at revidere pengepolitikken.

Derfor overrasker udmeldingen ikke markedet, der i stedet under lav omsætning styrer mod en let negativ ugestart målt på det brede marked.

Stoxx 600-indekset falder i hvert fald med 0,1 pct. ved middagstid, hvor det tyske DAX-indeks trækker ned med 0,3 pct., mens det franske CAC 40 omvendt stiger 0,1 pct.

- Den her start på ugen kan placeres i kategorien "køb på rygtet, sælg på nyhederne," siger Florian Ielpo, der er chef for makroanalyse hos Lombard Odier Asset Management, til Bloomberg News.

- Markederne jonglerer formentlig med det fortsat forværrede nyhedsstrøm fra USA og sandsynligvis Europa, fortsætter han.

I taberkolonnen i Stoxx 600-indekset er både Ambu, Sydbank og Mærsk, men generelt er udsvingene til den lave side.

Der er nemlig kommet mere ro på nyhedsstrømmen efter nogle hektiske regnskabsuger, men på plakaten mandag er dog et bindende bud fra Siemens Healthineers på en lille del af schweiziske Novartis, der beskæftiger sig med molekylær billeddannelse.

Det tyske selskabs aktie falder med 0,3 pct. til 51,26 euro, og Novartis stiger 0,4 pct. til 100,82 schweizerfranc.

.\\˙ MarketWire