Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norsk krone indleder ugen med svækkelse: Udsigter for olieinvesteringer kan spille ind

26/8 12:41

Den norske krone er blevet svækket mandag formiddag, selvom der egentlig er kommet nøgletal for jobmarkedet, der var lidt bedre end ventet.

I stedet kan udtalelser af den norske statsminister, Jonas Gahr Støre, have spillet ind, vurderer seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank.

Den norske kr. koster mandag ved 12.30-tiden 0,6336 danske kr. mod en kurs på 0,6370 kr. tidligere på morgenen.

Dagens foreløbige bund blev nået en time tidligere på 0,6312 kr.

- Normalt når vi ser en svækkelse i den her størrelsesorden, så skyldes det typisk, at der er kommet nogle svage nøgletal fra Norge, eller at vi ser olieprisfald - men det gør vi ikke rigtigt i dag, siger Kim Blindbæk.

Faktisk har olieprisen taget et lille hop opad ved middagstid, hvilket kan være det, der har begrænset nedturen for den norske kr. - siden dagens bund ved 11.30-tiden.

Blindbæk mener, at man skal kigge i retning af den norske statsminister, Jonas Gahr Støre, for at finde en forklaring på valutasvækkelsen.

- Han har tidligere i dag været ude at snakke lidt om, at regeringen ingen planer har om at lave en investeringspakke i forhold til oliesektoren. Man kigger lidt ind i, at de her store investeringer i oliesektoren står til at bremse lidt op i den kommende tid.

- Der var der måske nogle, der havde håbet på, at der kunne komme lidt mere konkrete tiltag i forhold til at få gang i den her aktivitet igen, men det har statsministeren altså i første omgang afvist. Det kan godt være noget, der sætter sig lidt i kronen, vurderer Kim Blindbæk over for MarketWire.

Afsmitningen på landets valuta skyldes den norske oliesektors store betydning for den samlede norske økonomi.

- Det er rigtigt store milliardbeløb, det drejer sig om, så når man begynder at investere mindre i den norske energisektor, vil man typisk, i hvert fald hvis man kigger med en lup, kunne se det på den økonomiske vækst.

- Det er nok noget af det, som investorerne reagerer lidt på, og hvis norsk økonomi skal ned i et lavere tempo taler det også for, at renterne skal være lidt lavere, forklarer seniorøkonomen.

.\\˙ MarketWire