Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Nvidia fortsætter stigningsridt i let positiv start på Wall Street

26/8 15:43

Der er små stigninger på tapetet fra starten af den amerikanske aktiehandel mandag, hvor fredagens ord fra centralbankchef Jerome Powell fortsat vejer tungt.

Federal Reserve-chefen pegede på, at det er tid til en vending mod lempelser i pengepolitikken, og selv om det i meget høj grad allerede var indregnet i markedet, har de klare ord fra Jerome Powell også lagt ekstra i vægtskålen, der markerer en forventning om en større rentenedsættelse på 50 basispoint.

Det stiller investorerne i en svær position, fordi det i sig selv vil være positivt for aktierne, men på den anden side også indikerer, at centralbankens top vurderer, at økonomien er kraftigt på vej ned i gear og potentielt på vej mod en recession.

En sådan vil på længere sigt i sagens natur være skidt for virksomhedernes indtjening og dermed også aktiekurserne.

Derfor er kursen ikke helt klar, men efter lidt sving frem og tilbage i den tidlige handel, har markedet fundet et leje med små plusser til alle tre ledende indeks.

S&P 500-indekset stiger med 0,3 pct., Nasdaq-indekset går 0,2 pct. frem, og Dow Jones-indekset stiger 0,3 pct.

- Hvis man er nødt til at sænke renterne hurtigere, peger det også på, at økonomien klarer sig mindre godt. En rentesænkning på 50 basispoint vil være en refleksion af de svagere end ventede data, som vi så i slutningen af juli, og som skræmte markedet noget, siger Eleanor Taylor Jolidon, der er vicechef for schweiziske og globale aktier hos Union Bancaire Privee, til Bloomberg TV.

NVIDIA STJÆLER RAMPELYS FREM MOD REGNSKAB

Blandt enkeltaktierne handler meget allerede om chipgiganten Nvidia, der på onsdag efter børslukketid afleverer sit regnskab for andet kvartal 2024/25.

Det ventes at pege på stor sekventiel fremgang i toplinjen, som analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ser ramme 28,8 mia. dollar mod 26,0 mia. dollar i første kvartal.

Samtidig ventes den justerede indtjening per aktie at gå frem til 0,65 dollar fra 0,61 dollar i første kvartal.

Regnskaberne fra Nvidia har det med at skabe store kursudsving - ikke bare hos Nvidia selv, men også ud gennem hele teknologisektoren, og derfor holdes der godt øje med teknologikæmpens budskaber.

I mandagens tidlige handel stiger Nvidia med 0,9 pct. til 130,49 dollar. Det sker efter stigninger på otte af de foregående ti handelsdage, hvor aktien er steget med samlet 23,5 pct. Dermed er marginen for udsving i negativ retning i regnskabet også presset gevaldigt sammen frem mod offentliggørelsen.

KINESISKE REGNSKABER I FOKUS

Ud over Nvidia er regnskabssæsonen kommet til det helt tynde øl i USA, og faktisk er to kinesiske selskaber blandt hovednavnene på den front mandag.

Nyt er der nemlig fra den kinesiske polysiliciumproducent Daqo New Energy, som også er noteret i USA.

Selskabets amerikanske notering falder med 9,7 pct. til 13,73 dollar efter kort tids handel, efter at regnskabet for andet kvartal viste en svagere omsætning end ventet blandt analytikerne.

Ligeledes kinesiske PDD Holdings, der formidler fødevarer direkte fra landmænd via internettet og er hovednoteret i USA, falder desuden med hele 25 pct. til 104,95 dollar efter ligeledes svagere end ventet salg i sit regnskab mandag.

Supermarkedskæden Target har fået løftet sin anbefaling hos Daiwa Securities, der ifølge data fra Bloomberg News har skruet op til "outperform" fra "neutral" og samtidig har hævet kursmålet til 170 dollar fra 150 dollar.

Aktien stiger med 1,2 pct. til 160,33 dollar fra start mandag.

.\\˙ MarketWire