Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk oliekæmpe ser ikke noget fald i olieforbruget frem mod 2050

26/8 17:18

Den amerikanske oliekæmpe Exxon Mobil forudser, at den globale olieefterspørgsel i 2050 vil være den samme - eller endda lidt højere - end de nuværende niveauer.

Det sætter bestræbelserne på at nå netto-nul-kulstofemissioner i midten af århundredet langt uden for rækkevidde, skriver Bloomberg News.

Olieefterspørgslen vil forblive over 100 mio. tønder om dagen frem til 2050, drevet af vækst i industrielle anvendelsesområder såsom plastproduktion og tung transport, meddeler Exxon mandag i sin årlige Global Outlook-rapport.

Det Internationale Energiagentur, IEA's, netto-nul-emissions-scenarie tilsiger, at efterspørgslen skal falde 75 pct. til 24 mio. tønder om dagen i 2050 for at begrænse opvarmningen til 1,5 grader over de præindustrielle normer, som krævet i Paris-klimaaftalen.

- IEA siger, ligesom vi, at verden ikke er på den vej, siger Chris Birdsall, Exxons direktør for økonomi og energi, i et interview ifølge Bloomberg News.

Exxon forudser, at de globale drivhusgasemissioner vil begynde at falde i 2030, efterhånden som vedvarende energikilder fortsætter at vokse, og vil falde 25 pct. i 2050.

Den amerikanske oliekæmpes prognoser er nogenlunde på linje med andre nylige fremskrivninger fra andre af spillere i oliemarkedet.

Opec ser et forbrug på 116 mio. tønder om dagen i 2045, mens pipeline-giganten Enbridge forudser, at efterspørgslen kan toppe i 110 mio. tønder om dagen.

Efterspørgslen er ifølge Chris Birdsall så høj, at undlade at investere i nye fossile brændstofprojekter vil være "katastrofale".

Uden nye investeringer ser Exxon olieforsyningen falde 70 pct. til 30 mio. tønder om dagen i 2030, hvilket vil sende råoliepriserne i vejret og decimere den globale økonomi.

Exxons prognose vil sandsynligvis skabe vrede hos miljøforkæmpere og politikere, men Chris Birdsall siger, at Global Outlook-rapporten er en "realistisk" fremskrivning baseret på data og prognoser fra den virkelige verden.

.\\˙ MarketWire