Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Temu-ejer på vej til største dyk nogensinde

26/8 18:02

PDD Holdings ligger mandag med det største fald nogensinde, efter at den kinesiske ejer af blandt andet Temu, har advaret om, at omsætningsvæksten uundgåeligt vil falde.

Derved fremhæves udfordringerne ved at opretholde ekspansionstempoet mod aggressive rivaler som Bytedance, skriver Bloomberg News.

Medstifter Chen Lei har gentagne gange understreget, at PDD's nuværende bane ikke var bæredygtig, på et tidspunkt hvor rivaler såsom Bytedances TikTok og Alibaba også konkurrerer om de budgetbevidste shoppere.

Aktien i e-handelsselskabet ligger på børsen i New York med et dyk på 29,4 pct. i 98,73 dollar. Dermed ligger aktien, der blev børsnoteret i 2018, til at overgå det tidligere største fald på 24,6 pct. fra oktober 2022.

Selskabet har spenderet meget på e-handelsvirksomheden Temu for at fremme sin globale tilstedeværelse og undslippe en skrantende kinesisk økonomi.

Den kinesisk ejede e-handelsplatform landede i andet kvartal en omsætning på 97,06 mia. yuan svarende til 91 mia. kr., hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News havde sat næsen op efter 100 mia. yuan.

Omsætningsskuffelsen forklares ifølge finanshuset Jefferies med lavere end ventede indtægter fra både transaction services, der er de gebyrer, der opkræves fra de handlende på platformen, samt markedsføringsservice.

Den justerede indtjening per aktie på 23,24 yuan er dog bedre end de ventede 20,52 yuan.

.\\˙ MarketWire