Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NNIT vinder markedsandele og har trecifret millionkontrakt på vej i Danmark

27/8 06:34

NNIT kom godt igennem sit andet kvartal med en vækst på toplinjen på knap 12 pct., mens omsætningens organiske fremgang var på 11 pct.

Udviklingen kom til trods for makro-modvind flere steder, og skyldtes blandt andet, at it-konsulenten vinder markedsandele.

- Vi fortsætter med at eksekvere på vores strategi med at vækste vores forretning mere end konkurrenterne, og vi vokser i alle større regioner, siger topchef i NNIT, Pär Fors, mandag til MarketWire.

- Vi følger nøje ordreindgangen i alle regioner, og vi har nået vores mål for første halvår, hvilket understøtter vores guidance.

NNIT fastholdt i forbindelse med mandagens kvartalsregnskab sine forventninger om en omsætningsvækst i den fortsættende forretning på 10 pct. Driftsmarginen, EBIT før særlige poster, ses lande i helåret i 8-9 pct., hvilket dog skal sammenlignes med en margin på 6,7 pct. i årets første seks måneder, så NNIT forudser en relevant indtjeningsforbedring i årets sidste halvdel.

- Vi vokser på tværs af forretningen på trods af makro-modvind i Kina. Vi vinder mere end markedet og tager markedsandele.

- Markedet vokser efter vores estimater 4-6 pct., og hvis vi vokser 12 pct., er vi foran markedet.

NNIT oplyste sidste uge om sin hidtil største kontrakt i USA til en værdi af 130 mio. kr., hvilket den onsdag sendte aktien op med 4,5 pct., og mandag fremgår det af kvartalsregnskabet, at selskabet i Danmark også har vundet et større udbud i den offentlige sektor.

Kontrakten er endnu ikke underskrevet, men den ventes at falde på plads i tredje kvartal.

- Det er meget vigtigt at vinde nye ordrer, og vi vil afsløre navnet på kunden snart, forklarer Pär Fors, men løfter lidt af sløret om størrelsen.

- Det er en kontrakt på et trecifret millionbeløb.

At NNIT tager markedsandele tilskriver den administrerende direktør en høj kundetilfredshed, og i regnskabet fremhæves det da også, at en del af væksten er hos eksisterende kunder.

Årsagen til det er også medarbejdernes høje kvalitet, og NNIT understreger, at koncernen netop investerer i organisationen og bedre faciliteter.

- Vi har derfor opsigelsesniveauer hos medarbejderne under vores konkurrenters.

Aktien i NNIT er indtil nu i 2024 steget med knap 27 pct.

.\\˙ MarketWire