Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Oliekartels produktionsløft kvitteres med sænkede prognoser fra børshusene

27/8 09:06

Udsigten til en større olieproduktion fra blandt andet Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, har fået både Goldman Sachs og Morgan Stanley til at trimme deres prognoser for oliepriserne.

Begge børshuse ser nu prisen på en tønde falde til under 80 dollar i 2025, skriver Bloomberg News.

Hos Goldman Sachs er estimatet for oliepriserne skåret til 77 dollar i 2025, mens Morgan Stanley har rettet sine estimater til et spænd på 75-78 dollar.

Begge børshuse venter, at produktionen af olie vil overgå forbruget over de næste 12 måneder.

Nedrevideringen af estimaterne følger en beslutning fra Opec og organisationens allierede lande - samlet kendt som Opec+ - om at gøre en ende på flere år med frivillige produktionsnedskæringer.

Oliepriserne har i år været under pres fra en opbremsning i efterspørgselsvæksten i Kina, stigende produktion uden for Opec+ og nu udsigten til, at oliekartellet selv vil sætte skub i produktionen.

- Oliemarkederne er fortsat underforsynede, men er sandsynligvis så stramme, som de kan være, i noget tid, skriver Morgan Stanleys analytikere Martijn Rats og Charlotte Firkins ifølge Bloomberg News.

I fjerde kvartal af 2024 ventes balance mellem udbud og efterspørgsel, og i 2025 ventes olieproduktionen at overstige forbruget.

.\\˙ MarketWire