Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Bavarian topper i positiv dansk aktiestart

27/8 09:17

Det danske aktiemarked har fået en god start på tirsdagens handel med stigninger for de fleste eliteaktier.

Efter et kvarters handel er der stigninger i 20 af de 25 aktier i C25-indekset, som samlet løftes 0,5 pct. til 1973,65.

GN topper indekset med en stigning på 1,7 pct. til 161,45 kr. efter fem dage med uafbrudt tilbagegang i aktien fra niveauet 187,05 kr.

Med fremme ligger Bavarian Nordic med en stigning på 1,7 pct. til 278 kr., efter at selskabet har fået godkendt sin koppe- og mpox-vaccine Jynneos af lægemiddelmyndighederne i Singapore.

Uden for eliteindekset falder NNIT, Green Hydrogen og Green Mobility, der alle er kommet med regnskab for andet kvartal.

IT-selskabet NNIT, der blev spundet ud af Novo Nordisk for år tilbage, fik fremgang i andet kvartal af 2024.

Kvartalet bød på vækst på tværs af it-selskabets regnskabsposter. Der blev vundet markedsandele i alle regioner på nær USA og en trecifret millionkontrakt blev landet i Danmark.

IT-koncernen fastholder sine forventninger til 2024.

Aktien i NNIT falder fra åbningen 3,2 pct. til 103,20 kr.

Green Hydrogen Systems mere end fordoblede omsætningen i første halvår, mens underskuddet endte på 212 mio. kr. mod et minus på 200 mio. kr. i første halvår sidste år.

Koncernen fastholder forventningerne til 2024, men oplyser også om forsinkelser generelt i markedet for udvikling af nye hydrogenprojekter.

Green Hydrogen Systems falder fra åbningen 3,0 pct. til 6,75 kr.

Aktien i udlejningsbilfirmaet Greenmobility dykker endnu mere med 7,9 pct. til 26,70 kr. efter sit regnskab for andet kvartal, der bød på et underskud på 10,7 mio. kr.

SP Group stiger derimod 3,8 pct. til 275 kr., efter at have fået løftet anbefalingen til "køb" fra "hold" hos investeringsbanken Carnegie. Kursmålet er samtidig forhøjet til 305 kr. fra 245 kr.

SP Group kunne fredag præsentere et kvartalsregnskab med en fordobling af overskuddet før skat for andet kvartal.

.\\˙ MarketWire