Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Greenmobility ser overskud senest i 2025 efter exit fra Belgien

27/8 09:32

Delebilsselskabet Greenmobility kunne i andet kvartal notere en pæn vækst på toplinjen, og på bundlinjen var der også overskud fra de fortsættende aktiviteter.

De ophørende aktiviteter hænger dog stadig som en sky over selskabet, der nu arbejder på at skabe positive pengestrømme og en ligeledes positiv egenkapital senest næste år.

- Udtrædelsen af de internationale markeder har udgjort en betydelig omkostning og har ført til en negativ egenkapital med udgangen af første halvdel af 2024. Greenmobility er i en position, hvor - efter udtrædelsen af det underskudsgivende belgiske marked - selskabet vil generere positive resultater og positive pengestrømme, og det vurderes tilstrækkeligt til at genoprette egenkapitalpositionen i løbet af 2025 senest, skriver Greenmobility i regnskabet.

Greenmobility fastholder sine forventninger til 2024, som selskabet opjusterede 8. august i forbindelse med fremlæggelsen af sin nye strategi.

Der ventes fortsat en omsætning på 120-130 mio. kr. i år og et overskud fra de fortsættende aktiviteter på 2-12 mio. kr.

Som led i strategien vil Greenmobility udelukkende fokusere på det danske marked, der efter planen skal blive overskudsgivende i 2024.

Beslutningen om at udtræde af markedet i Belgien har fået en minoritetsaktionær til at lægge sag an mod Greenmobility. Selskabet har ikke hensat penge til sagen, der vurderes ugyldig. Der ventes ikke nyt i sagen før 2025 tidligst, oplyser Greenmobility.

I andet kvartal landede toplinjen på 33,3 mio. kr., mens resultatet fra de fortsættende aktiviteter løb op i 1,8 mio. kr.

Til gengæld tynger de ophørende aktiviteter på bundlinjen. Her tabte Greenmobility 10,7 mio. kr. i kvartalet.

Dertil er selskabets egenkapital i kvartalet faldet til minus 14,1 mio. kr. fra plus 10,2 mio. kr. ved udgangen af 2023.

.\\˙ MarketWire