Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktierådgiver: Nvidia-regnskab har utrolig stor betydning - resultaterne kan sprede sig til andre vækstaktier

27/8 13:22

Onsdag lander den amerikanske chipgigant Nvidia med sit regnskab for andet kvartal af 2024. Et regnskab med utrolig stor betydning, siger senioraktierådgiver i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen.

Når en virksomhed af Nvidias størrelse kommer med regnskab, så har det nemlig ikke kun betydning for Nvidia-aktien, men også for de brede amerikanske aktieindeks:

- Hvis regnskabet skuffer af en eller anden grund, så er der en risiko for, at det vil sprede sig til andre vækstaktier. Særligt de amerikanske aktieindeks er bygget op med en overvægt af netop vækstaktier, så hvis de begynder at blive svage, så begynder markedet at kæmpe, siger Lars Skovgaard Andersen.

EN ASYMMETRISK RISIKO KAN RAMME NVIDIA

Lars Skovgaard Andersen ser en skæv risiko i måden, investorerne har handlet i forbindelse med særligt amerikanske virksomheders regnskaber. Noget, som også kan komme til at påvirke Nvidia-aktien, efter regnskabet er offentliggjort, mener han.

- Jeg synes ikke helt, at amerikanske selskaber er blevet belønnet nok for regnskaberne. Hvis en virksomhed slår forventningerne, så er det fint nok, men hvis man ikke lever helt op til forventningerne, så er det virkeligt, virkeligt dårligt. Det, kan jeg godt være bekymret for, også rammer Nvidia, fordi den er så fylder så meget på børsen, siger han.

ENORM VÆKST

Nvidia er over de seneste år vækstet enormt, i takt med at efterspørgslen på computerchip til kunstig intelligens er fløjet i vejret, og det har gjort aktien til en favorit blandt investorer.

Over de seneste fem år er aktien steget med næsten 2720 pct.

- Det er det, der er lidt unikt ved det her selskab. De har produktet, alle vil have, og de kan bestemme prisen på produktet, fordi der ikke er nogen konkurrenter, siger Lars Skovgaard Andersen.

ANALYTIKERE OG NVIDIA DELER SAMME FORVENTNINGER TIL REGNSKAB

I første kvartal 2024 oplevede Nvidia en markant stigning i omsætningen på mere end 260 pct. til 26,04 mia. dollar, mens driftsoverskuddet landede på 18,06 mia. dollar mod 3,05 mia. dollar et år tidligere.

Analytikernes forventninger til resultaterne for andet kvartal ligger tæt opad, hvad Nvidia selv venter. Forventningen til omsætningen lyder blandt analytikerne på 28,9 mia. dollar, eller 192,98 mia. kr., viser tal fra Bloomberg News. En smule højere end Nvidias egen forventning på 28 mia. dollar med forbeholder plus eller minus 2 pct.

Bruttomarginen forventes blandt analytikerne at lande på 75,5 pct., hvilket er identisk med Nvidias egen forventning.

Det er ventet, at Nvidia kommer med regnskab efter amerikansk børslukketid onsdag.

.\\˙ MarketWire