Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Aarsleff i fokus med lille prognoseløft før afdæmpet start

28/8 08:27

Vindmølleproducenten Vestas får opmærksomhed før starten på onsdagens danske aktiehandel, hvor en tæt på neutral åbning umiddelbart er i sigte.

Derudover er en række af de mindre navne på fondsbørsen klar med regnskaber, hvilket kan give anledning til udsving blandt sidepapirerne.

Det sker i et fortsat helt afdæmpet marked, der afventer vækst- og inflationstal mod slutningen af ugen og ikke mindst onsdag aftens kvartalsregnskab fra den amerikanske chipkæmpe Nvidia.

- Dermed fortsætter den afventende stemning fra tirsdagens handel, hvor de ledende indeks i både USA og Europa efter en stille dag lukkede med marginale stigninger. Investorerne har blikket stift rettet mod det vigtigste regnskab i denne sæson, når teknologigiganten Nvidia i aften efter markedets lukning afslører, om selskabet kan levere endnu et kvartal med fantastiske vækstrater, skriver Tina Winther Frandsen, der er chefanalytiker hos Jyske Bank, i en morgenkommentar.

Samlet endte C25-indekset tirsdag 0,4 pct. højere i 1972,71.

VESTAS KAN ØJNE MULIGHEDER PÅ GRUND AF RIVALERS UDFORDRINGER

Den enes død er den andens brød, lyder et gammelt mundheld, og det kan blive sandhed for Vestas, hvis amerikanske rival GE Vernova over flere omgange i år har haft udfordringer med vingerne til sin mest prestigefyldte havvindmølle, Haliade-X.

Det skriver branchemediet Recharge News.

GE Vernovas vanskeligheder kan nemlig give et løft til Vestas og Siemens på det amerikanske havvindmarked, ligesom det kan hjælpe de kinesiske konkurrenters vej ind på markedet i Europa.

Vestas-aktien endte tirsdag 0,6 pct. lavere i 153,10 kr.

NOVONESIS FÅR OPMÆRKSOMHED EFTER TIRSDAGENS REGNSKAB

For Novonesis er det dagen derpå, efter at selskabet tirsdag eftermiddag ude af tur præsenterede sit regnskab for andet kvartal.

Det skete som følge af en opjustering af forventningerne oven på et stærkt andet kvartal.

Onsdag er der telekonference, hvor ledelsen i fusionsselskabet sætter flere ord på udviklingen, og samtidig vil analytikerne formentlig give deres vurdering af kvartalet og fremtidsudsigterne.

Amerikanske Citigroup har allerede meldt sig på banen med en melding om, at aktiepotentialet efterhånden er begrænset oven på klar fremgang hidtil i år og et samlet afkast på 23 pct.

Tirsdag steg Novonesis 1 pct. til 455 kr.

AARSLEFF LØFTER BUNDEN AF PROGNOSESPÆND

Fra regnskabsfronten har der allerede fra morgenstunden været nyt fra entreprenørkoncernen Aarsleff, som har løftet bunden af sit spænd i prognosen for både toplinjen og driften i hele regnskabsåret 2023/24 i sit regnskab for tredje kvartal, der modsvarer kalenderårets andet kvartal.

Selskabet venter nu en omsætningsvækst på 4-6 pct. mod tidligere 1-6 pct., og driftsresultatet før renter og skat (EBIT) ventes nu at ramme 1000-1050 mio. kr. mod tidligere 950-1050 mio. kr. Det rykker midtpunktet af prognosen op med 25 mio. kr.

Aarlsleff-aktien faldt tirsdag med 1,4 pct. til 398,50 kr.

Penneo fastholder i sit regnskab for andet kvartal forventningerne til hele året - efter en periode med stor fremgang i toplinjen og vending til positiv drift.

Aktien steg tirsdag med 1,1 pct. til 7,64 kr.

Også RTX har fastholdt sin prognose. Og Fynske Bank, Firstfarms og Parken ventes også i løbet af onsdagen.

For NNIT kan det spille ind, at it-selskabet har fået sænket sit kursmål hos norske ABG Sundal Collier til 130 kr. fra 140 kr.

NNIT faldt tirsdag 4,5 pct. til 101,80 kr. oven på regnskabet for andet kvartal, der blev offentliggjort mandag aften.

.\\˙ MarketWire