Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nvidia kan påvirke globalt aktiemarked med regnskab: Verdens vigtigste aktie lige nu

28/8 09:58

Onsdag aftens regnskab fra chipgiganten Nvidia er af afgørende betydning for ikke bare selskabet selv - men også det globale aktiemarked.

Sådan lyder vurderingen fra Frank Øland, der er chefstrateg hos Danske Bank.

- Regnskabet er ikke kun afgørende for Nvidias aktiekurs. Det vil være afgørende for udviklingen på det amerikanske aktiemarked og vil kunne påvirke hele det globale aktiemarked. Nvidia er simpelthen verdens vigtigste aktie lige nu, skriver han i en kommentar onsdag morgen.

- Vi kan se, at investorerne er afventende. Det er ikke normalt, at markedet venter på et enkelt regnskab. Men Nvidia er bare ikke et normalt selskab. Investorerne er blevet enige om, at dette regnskab er enormt vigtigt. Derfor er det nu blevet et pejlemærke for hele det globale aktiemarked. Regnskabet vil af mange investorer blive læst som en vejrudsigt for den globale økonomi – og deri ligger risikoen for en overreaktion, fortsætter han.

Historisk har regnskaberne fra Nvidia da også affødt store reaktioner i selskabets aktiekurs, og gennem de seneste mange kvartaler også i resten af markedet.

Optionshandlen i USA indikerede da også allerede tirsdag aften dansk tid, at investorerne forbereder sig på et højt encifret udsving i kursen som reaktion på regnskabet.

- Forventningerne til Nvidia er tårnhøje. Det har forventningerne også været til de forrige regnskaber, og Nvidea har alligevel formået at leve op til dem. Hvis Nvidia leverer et brag af et regnskab, kan opturen på aktiemarkedet fortsætte, og hvis det skuffer, vil der være øget usikkerhed om retningen herfra, skriver Frank Øland.

Rapporteringen kommer også kort tid inden to meget vigtige pejlemærker for investorer med fokus på USA, idet der i næste uge venter den officielle arbejdsmarkedsrapport for august, inden den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i midten af næste måned holder rentemøde.

Det er et rentemøde, hvor centralbankchef, Jerome Powell, allerede har signaleret, at det er tid til en vending mod en mere lempelig pengepolitik.

Det har markedet også længe hældt mod, og handlen med rentefutures indikerer onsdag, at der er 135 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse i forbindelse med mødet.

Markedet indregner en sænkning på 34 basispoint - og altså lige mellem en normal nedsættelse på 25 basispoint, og det, der i markedet regnes som en stor nedsættelse på 50 basispoint.

.\\˙ MarketWire