Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Foot Locker lukker i Danmark for at bane vejen til ny vækst

28/8 13:10

Den amerikanske skoforhandler Foot Locker gjorde i andet kvartal fremskridt i sin turnaround, samtidig med at forholdet med sportstøjsgiganten Nike er blevet plejet.

Fremskridt på den ene og den anden front kom i andet kvartal til udtryk gennem en vækst i det sammenlignelige salg, der langt oversteg markedets forventninger.

Det er dog ikke uden ofre, at Foot Locker gør fremskridt. Skoforhandleren vil nemlig lukke både sine butikker og onlinesalget i Danmark foruden en række andre underskudsgivende lande.

Det skriver Bloomberg News.

Foot Lockers sammenlignelige salg var i andet kvartal 2,6 pct., mens analytikere adspurgt af Bloomberg News havde regnet med 0,99 pct. I samme periode for et år siden faldt væksten 9,4 pct. på sammenlignelig basis.

Dermed har skoforhandleren brudt stimen af negative kvartaler efter fem af slagsen med modgang.

Omsætningen var i andet kvartal 1,9 mia. dollar og altså en spids over konsensus på 1,88 mia. dollar.

Salgsvæksten understreger ifølge Bloomberg News, at topchef Mary Dillons strategiomlægning har båret frugt. Det tæller blandt andet et kundefordelsprogram og en simplificering af driften uden for USA.

Dertil har Foot Locker istandsat og flyttet eller lukket flere af sine butikker - blandt andet dem i Danmark foruden Norge, Sverige og Sydkorea.

Også forholdet med de store sportstøjsproducenter som Nike og Adidas er i fokus hos Foot Locker. Førstnævnte har i de seneste år begrænset salget uden for sine egne salgskanaler, men i andet kvartal er Nike blødt lidt op, fremgår det.

Mindre positivt er det, at Foot Locker har skåret sine forventninger til bruttoresultatet i 2024/25. Skoforhandleren venter nu en bruttomargin på 29,5-29,7 pct. fra 29,8-30 pct., mens markedet havde regnet med 29,8 pct.

Samtidig venter Foot Locker nu en negativ vækst på omkring 2 pct. per kvadratfod mod negative 1 pct. før.

Aktien i Foot Locker falder onsdag 4,5 pct. i det amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire