Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Skarpt fokus på Nvidia og flade futures - Foot Locker presset i formarkedet

28/8 14:11

Det amerikanske aktiemarked ventes onsdag at åbne tæt på uændret og præget af investorer, der forholder sig afventende forud for regnskabet fra chipgiganten Nvidia efter børslukketid i USA.

Futuren for det brede S&P 500-indeks ligger halvanden time før børsåbningen i USA 0,1 pct. lavere, efter at indekset tirsdag gik frem med 0,2 pct. til 5625,80.

Også futuren for Dow Jones og det teknologitunge Nasdaq-indeks peger på en omtrent uændret åbning. Tirsdag endte Dow Jones marginalt højere i 41.250,50, og Nasdaq-indekset steg 0,2 pct. til 17.754,82.

Regnskabet fra Nvidia er ikke kun afgørende for selskabets egen aktiekurs, vurderer Frank Øland, der er chefstrateg hos Danske Bank.

- Vi kan se, at investorerne er afventende. Det er ikke normalt, at markedet venter på et enkelt regnskab. Men Nvidia er bare ikke et normalt selskab. Investorerne er blevet enige om, at dette regnskab er enormt vigtigt. Derfor er det nu blevet et pejlemærke for hele det globale aktiemarked, skriver han i en kommentar.

Regnskabet fra Nvidia ventes ifølge Bloomberg News at vise en justeret indtjening per aktie i andet kvartal på 65 cent på baggrund af en omsætning på 28,68 mia. dollar.

NÆRMER SIG IGEN REKORDNIVEAUET

Drevet af væksten og potentialet inden for kunstig intelligens, AI, er Nvidia-aktien i år steget 159 pct. Tirsdag steg den 1,5 pct. til 128,30 dollar, og den nærmer sig dermed igen så småt rekordniveauet fra medio juni omkring 135,58 dollar.

I formarkedet stiger aktien 0,3 pct.

Før åbningen i New York er der kommet regnskaber fra skoforhandleren Foot Locker og tøjkæden Abercrombie & Fitch, og i begge tilfælde har investorerne i formarkedet reageret negativt.

Foot Locker har i sit regnskab justeret forventningerne til bruttoresultatet i 2024/25. Skoforhandleren venter nu en bruttomargin på 29,5-29,7 pct. mod tidligere 29,8-30 pct., mens markedet havde regnet med 29,8 pct.

Samtidig venter Foot Locker nu en negativ vækst på omkring 2 pct. per kvadratfod mod negative 1 pct. før.

Aktien i Foot Locker falder 9,2 pct. i formarkedet.

Abercrombie & Fitch slog analytikernes forventninger for sjette kvartal i træk, men efter en stigning i aktiekursen på 89 pct. i år har investorerne tilsyneladende valgt at bruge regnskabsbegivenheden til at hjemtage nogle af gevinsterne.

I formarkedet er der i hvert fald et salgspres i aktien, der dykker 9,4 pct.

- Vi leverede et stærkt første halvår, og vi opjusterer vores forventninger til hele året. Selvom vi fortsat opererer i et stadig mere usikkert miljø, forbliver vi standhaftige i eksekveringen af vores globale drejebog og opretholder disciplin over lagre og udgifter, siger Abercrombies administrerende direktør, Fran Horowitz, i regnskabet.

.\\˙ MarketWire