Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Nøgletal kan være med til at bryde dødvandet

29/8 07:37

En bunke væsentlige nøgletal kan i løbet af torsdagen sætte lidt mere fut i det danske obligationsmarked efter nogle overordentlig stille dage i starten af ugen.

I kalenderen torsdag er nemlig inflationstal fra både Spanien og Tyskland, der varmer op til den samlede opgørelse for eurozonen fredag formiddag, og derudover er de økonomiske tillidstal i euroområdet også på dagsordenen allerede torsdag formiddag.

Ud på eftermiddagen skifter fokus til USA, hvor der venter en opgørelse af væksten i andet kvartal og de ugentlige ledighedstal, men også tal for både de igangværende bolighandler og engroslagrene.

Onsdag faldt renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme med 3 basispoint til 2,21 pct.

I USA steg renten på den toneangivende tiårige T-bond i onsdagens handel med 1 basispoint til 3,83 pct. Torsdag morgen er det stadig niveauet på markedet i Tokyo.

Det er 1 basispoint over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

På lidt længere sigt afventer investorerne dog fortsat også næste uges arbejdsmarkedsrapport for august fra USA, efter at rapporten for juli skabte store fald i markedet, da den skuffede og indikerede, at en recession kunne være truende nær.

Siden er der igen kommet mere ro på, men arbejdsmarkedsrapporten har alligevel potentiale til at skabe bevægelser - også fordi den lander allerede halvanden uge inden rentemødet hos Federal Reserve den 17. og 18. september.

.\\˙ MarketWire