Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tyskland: Inflationen aftog klart i de tunge delstater i august

29/8 10:09

Det tikker torsdag formiddag ind med forbrugerpristal fra de tyske delstater i august, hvilket i eftermiddag munder ud i et samlet foreløbigt tysk inflationstal for måneden.

Der er landet tal for blandt andet den mest folkerige tyske delstat, Nordrhein-Westfalen, hvor inflationen i august aftog klart.

På årsbasis steg forbrugerpriserne her med 1,7 pct. mod 2,3 pct. i august.

Det samlede tyske inflationstal kommer klokken 14 og ventes at vise et fald i inflationen til 2,1 pct. i august fra 2,3 pct. i juli. Men med formiddagens tal fra delstaterne kan noget tyde på, at tallet kan lande lavere end ventet.

Ifølge en tidligere opgørelse fra Bloomberg News har udviklingen i forbrugerpriserne i Nordrhein-Westfalen ikke afveget mere end 0,45 pct.point fra de nationale forbrugerpriser i de seneste mere end 20 år.

Dermed er tallet normalt en god indikator for den samlede udvikling i Europas største økonomi.

Generelt er niveauet for inflationen kommet godt ned mod - og i flere tilfælde under - ECB's målsætning om omkring 2 pct. i Tyskland, og dermed ser vejen ud til at være banet for, at der er plads til flere pengepolitiske lempelser fra centralbanken.

Bayern, der rangerer som nummer to på listen over de mest folkerige delstater, havde også aftagende inflation i august, og det samme var tilfældet for Brandenburg.

I Bayern, der har Tysklands tredjestørste by, München, som hovedstad, aftog inflationen til 2,1 pct. fra 2,5 pct. i juli. Og i Brandenburg, som omkredser Berlin, aftog inflationen stort til 1,7 pct. i august fra 2,6 pct. i juli.

Baden-Württemberg, der er Tysklands tredjemest folkerige delstat, og Hessen, der er hjemsted for Frankfurt, hvor Den Europæiske Centralbank (ECB) holder til, oplevede også begge en klart aftagende inflation.

I Baden-Württemberg faldt inflationen i årets ottende måned til 1,5 pct. fra 2,1 pct. i juli, og i Hessen var inflationen ligeledes 1,5 pct. i august mod 1,8 pct. i juli.

Overblik over inflationsudviklingen (forbrugerpriser på årsbasis) i august i de delstater, der har rapporteret tal:

Delstat
Inflation i august (%)
Inflation i juli (%)
Nordrhein-Westfalen
1,7
2,3
Bayern
2,1
2,5
Bade-Württemberg
1,5
2,1
Hessen
1,5
1,8
Brandenburg
1,7
2,6
Sachsen
2,6
3,1

Kilde: Bloomberg News

.\\˙ MarketWire