Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Formuepleje om tyske inflationstal: Bekræfter vej mod blød landing og hjælper markedet

29/8 11:01

Klart aftagende tyske inflationstal og en generel tro på flere lempelser forude og en blød landing for økonomien er torsdag med til at trække de danske aktier op - og sende renterne ned.

Tal for de største delstater i Tyskland viste nemlig en meget klart aftagende inflation i august - i en sådan grad, at det kan indikere, at det samlede tal for Europas største økonomi, som offentliggøres i eftermiddag, vil ende lavere end ventet.

Samtidig har nøgletallene for økonomien også bedret sig igen på det seneste, efter at den officielle amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juli i starten af august affødte angst for en recession forude og sendte markederne i gulvet.

- Det, der er konsensus i markedet, er, at inflationen er på vej mod centralbankernes målsætning, og en bekræftelse af det vil blive opfattet som positivt i markederne, siger Otto Friedrichsen, der er viceinvesteringsdirektør hos Formuepleje, til MarketWire.

- De seneste tre uger har der været en lidt voldsom bevægelse fra en forventning om en blød landing til en recession og tilbage til en forventning om blød landing. Det sidste har vi set flere nøgletal bekræfte de seneste uger. Så markedet er egentlig relativt bekræftet i, at vi vil få en blød landing. Så længe det er omdrejningspunktet, er det med til at drive markedet frem, fortsætter han.

C25-indekset stiger torsdag formiddag - efter en noget haltende start - med 0,7 pct. til 1983,55, og samtidig er renterne gået nedad efter de tyske inflationstal.

Efter offentliggørelsen klokken 10 er den toneangivende tiårige rente herhjemme faldet med 5 basispoint til 2,19 pct.

Dermed er renten nu også 2 basispoint lavere end ved lukketid onsdag, hvor den i øvrigt faldt med 3 basispoint.

.\\˙ MarketWire