Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Brandy og takeaway går frem i grønt marked

29/8 13:17

Der er fremgang til teknologisektoren i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600, efter at spændingen til Nvidias regnskab blev udløst sent onsdag.

Den store amerikanske chipgigant klarede sig bedre end ventet - og det sender teknologiaktierne frem - og sektoren er den bedst præsterende torsdag middag med et plus på 1,6 pct., selv om Nvidia ligger med fald i formarkedet.

- Nvidia er på nogle måder blevet et offer for sin egen succes, aktiekursen er steget over 180 pct. i år, og koncernen har slået forventningerne til indtjeningen nu i 14 af de seneste 15 kvartaler, siger Tony Sycamore, analytiker hos IG, til Reuters.

- Om resultaterne signalerer afslutningen på investorernes stærke tilhørsforhold til chipproducenten er stadig uvist. Men i det mindste tyder reaktionen efter regnskabet på, at det er et glimrende tidspunkt at overveje at diversificere, siger han.

Stoxx 600 stiger 0,7 pct. torsdag middag til indeks 523,97 - kun et mulehår fra rekordhøjen på 525,59 fra den 7. juni.

Tyske Delivery Hero, der bringer mad ud til sultne kunder, topper Stoxx 600 med et plus på 9,0 pct. til 25,62 euro.

Fremgangen kommer, efter at onlinetakeaway-kædens regnskab slog markedets forventninger og på nyheden om, at selskabet vil børsnotere datterselskabet Talabat på børsen i Dubai. Talabat bringer mad ud i De Forenede Emirater.

Kina har droppet midlertidige foranstaltninger på brandy importeret fra EU. Det er vand på de franske spiritusproducenters mølle.

Remy Cointreau og Pernod Ricard ligger torsdag middag 6,0 og 4,2 pct. højere.

.\\˙ MarketWire