Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

National sikkerhed får Spanien til at blokere for ungarsk opkøb

29/8 16:37

Ungarn og landets stærke leder, Viktor Orbán, er ved at vågne op til en ny virkelighed i EU, efter Spanien har blokeret for, at et ungarsk konsortium overtager den spanske togproducent Talgo.

Det rapporterer Financial Times og AFP.

Den spanske regering blokerer for handlen med henvisning til national sikkerhed.

Det siges ikke direkte, men det er Orban og hans regerings tætte forbindelse til Rusland og præsident Vladimir Putin, som sætter en stopper for handlen, skriver spanske medier.

Økonomiministeriet i Madrid skriver, at man stopper for overtagelsen "af grunde, der er forbundet med Spaniens strategiske interesser og national sikkerhed".

Analysen bag beslutningen vil ikke blive gjort tilgængelig, skriver Financial Times.

Det er en højst usædvanlig udvikling inden for EU-samarbejdet. Men det kan være et varsel om, at der venter mere af samme slags for Ungarn.

Ungarns enegang, dets blokering af støtte til Ukraine, Orbans såkaldte fredsmission til Moskva i sommer, da Ungarns overtog EU-formandskabet, har skabt stor vrede hos EU-partnerne.

Ungarn taler også gerne Kinas sag, når EU beslutter at stramme sin industripolitik over for Beijing.

Det er det ungarske konsortium Ganz-Mavag, som ønskede at overtage spanske Talgo for 619 millioner euro (4,62 milliarder kroner). Konsortiet truer nu med at anlægge sag ved domstolene mod Spanien.

Blandt andet DSB kører med helt moderne togstammer fra Talgo.

/ritzau/